Last news in Fakti

8 Ноември, 2014 11:54, обновена 8 Ноември, 2014 11:54 19 113 9

Volkswagen слага тъчпад на волана

  • volkswagen-
  • vag-
  • audi

През следващите пет години автомобилите на VAG ще започнат да се оборудват със сензорни панели на волана и камери за "умно" заснемане на пътуването, съобщава Autocar. Благодарение на тъчпадовете в периферията на кормилото водачите ще могат да контролират различни функции на бордовата електроника, без да свалят ръце от него. В момента аналогични устройства се монтират на централния тунел на моделите на Audi.

Немският производител планира да създаде облачна услуга Smart Accessories, която свързва автомобила и аксесоари за активен отдих като велосипед или дъска за сърфинг, превозвани на покрива. Ако те бъдат откраднати, собственикът ще получава съобщение на смартфона си.

Volkswagen смята да "научи" колите си да снимат с камери GoPro. Те ще правят по три хиляди кадъра на час, а изображенията ще се съхраняват на твърд диск с вместимост 32 GB. Системата ще избира самостоятелно най-удачните фотографии, за да спести на водача нуждата да отсява заснетия материал.

Инженерите на VAG работят и по внедряването на автопилота Traffic Jam Pilot, който използва камери, лазерни и ултразвукови сензори за автономно управление в задръстване със скорост до 64 км/ч и изпреварване. Системата ще дебютира през 2016 г. с новото поколение на флагманския седан Audi A8, а след това ще бъде достъпна за всички автомобили на концерна до Golf. Тогава ще се състои и премиерата на функцията за автоматично паркиране, която позволява на водача да извършва маневри с колата извън нея чрез смартфон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Presko

    6 5 Отговор
    VAG не случайно са един от наи-добре развиващите се производители на автомобили.
    Трябва да ни преотстъпят ръководството си за няколко години за да оправи окаяната ни държавата, така както даде нов живот на много марки.
  • 2 бай пет

    6 7 Отговор
    не е ли по-добре да се научат да правят коли,а не да ги пълнят с безподобни глупости,и на кои марки са дали живот или по -точно използват техните разработки
  • 3 ами сега

    8 2 Отговор
    какво ще пише рекламната брошурка АвтоБилд, която като тестваше чужди /не немски/ автомобили тръбеше, че воланът е за управление, а не за поставяне на копчета и че трябва да се взема за пример изчистеният кокпит на ф-вагините.......
  • 4 na VIP AMG kom6iya

    2 5 Отговор
    ne moje frenskiya ko6 da se meri s mercedes
  • 5 Кобрата

    4 7 Отговор
    VAG си е VAG...царят на автомобилите за масова употреба от компактен, среден и висок клас.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Кобрата

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "БУМЕР КАМОР":

    Ти нали до скоро беше фен на Mercedes, какво стана сега? Изглежда си закъсал с парите и от мощен дизелов Mercedes си минал на Лада с газова оредба

    Коментиран от #8

  • 8 Кобрата

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Кобрата":

    *УРЕДБА*
  • 9 jemkata

    0 1 Отговор
    От фолсваген до фолсваген си има разлика да ве кажем даже бея бея... на нашио голф двойката от тия с 4етери фара нема такова ама има газова уредбя.Ама татко мисле да сложе един точ пад на волано .