Last news in Fakti

30 Декември, 2014 09:30 3 162 4

Ново приложение за меча на хобитите

  • меч-
  • хобити-
  • орки-
  • wifi мрежи
Феновете на нашумелите филми на Питър Джаксън добре познават елфическия меч, използван от хобитите Билбо Бегинс и неговия племенник Фродо. В лентите, въпросното хладно оръжие започва да свети в синя светлина, когато в близост до него има орки. В нашия свят, както и известно, орки не съществуват, но подобен артефакт, като меча на хобитите, също намира приложение.
 
Това става благодарение на Зак Съпала и по-конкретно на едно негово изобретение. Става дума за реплика на меча на хобитите, който представлява обикновена играчка, снабдена със светодиоди. В дръжката обаче е монтиран чип Spark Core с WiFi-модул. По този начин новото приложение на меча на хобитите е да открива незаключени WiFi мрежи. Когато такава е в обхвата на устройството, то започва да свети. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    1 0 Отговор
    Страхотна вещ, не знам как ще живея от тук нататък без нея.
    Тоя крап може да се продава само на американския пазар, където янките купуват всякакви безполезни глупости.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хаха

    0 0 Отговор
    Нямало орки ли? Я се отбий до първия катун или циганска махала и се разгледай. Не само орки ще видиш а и целия подземен приказен благоухаещ на **** свят. И няма да ти трябва светещ меч за да ги засечеш.
  • 4 Леонардо

    0 0 Отговор
    Значи тъй, верно е сега без да си го купя няма да мога да спа. Ако се из.ереш и л..ното ти мирише ....... изобретение ли е ?