23 Февруари, 2015 12:01, обновена 23 Февруари, 2015 12:05 7 362 4

Дъждобран за велосипедисти

  • leafxpro-
  • дъждобран за велосипед

Любопитно решение за любителите на колоезденето, които мразят да зависят от капризите на времето, предлага британската компания LeafxPro. Нейният специален дъждобран обещава да предпази велосипедистите относително сухи, независимо от интензитета на валежа.



Предлага се няколко версии с различна степен на защита - базова, за напреднали, семейна и професионална. Предвидена е и специална версия за колоездене по време на буря. Купувачите могат да избират измежду най-различни цветове.



Според авторите на проекта LeafxPro се монтира с лекота на всякакви велосипеди. Конструкцията издържа до скорости на вятъра до 80 км/ч. Дъждобранът тежи между 1 и 1.3 кг в зависимост от модификацията и в сгънато състояние се побира в компактна калъфка, която може да се носи през рамо.

Ако LeafxPro събере достатъчно средства за серийно производство, продажбите на велосипедния дъждобран могат да започнат през септември. Базовата модификация ще струва $153.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 niko

    1 0 Отговор
    Пълна простотия,половината тяло е открито какво ще ми пази по-точно....
  • 2 КОПЪРА

    1 0 Отговор
    добре е при попътен вятър при насрещен ще има маитапи
  • 3 аз

    1 0 Отговор
    Ей това може да се ползва като крилото при уиндсърфа.Само трябва да хванеш посоката и си имаш хибриден байк
  • 4 554236

    1 0 Отговор
    Чудесно изобретение, хайде сега детско столче за родители сноубордисти !