Last news in Fakti

19 Май, 2015 12:31 4 095 4

БГ фирма термоизолира фургоните на Peugeot

  • peugeot-
  • термоизолация
От българското представителство на Peugeot пуснаха интересна иновация, касаеща т.нар. термоизолирани фургони. Любопитното е, че новите версии IzoLine на Peugeot Boxer, Partner и Bipper са направени от българската фирма Трансформа, като това става чрез монтиране на анатомични термоизолационни панели и хладилен агрегат. Тези автомобили са предназначени за превоз на стоки, които изискват фиксиран температурен режим - месо и месни продукти, риба, мляко и млечни продукти, плодове, зеленчуци, сладкарски изделия и други. Температурата, при която трябва да се превозва такава стока се посочва от нейния производител. Peuget IzoLine предлага фургони и контейнери, които могат да поддържат температура от -20 до +10 градуса по Целзий.
 
С въпросните анатомични стъклопластови панели на комплекта реално се елиминират всички термомостове в автомобила. Това е постигнато със система от допълнителни термопластични уплътнения към вътрешните стени, частите на термоизолацията и задните врати. За по-добра херметизация между тях е монтирано ново двойно уплътнение, което предотвратява връзката на студения въздух с металните части на вратите. По този начин се осигурява по-добра термоизолация на товарния отсек, с което се намалява времето за работа на хладилния агрегат, и съответно се постига по-нисък разход на гориво. Калниците на автомобила в товарния отсек са покрити със стъклопластова анатомична облицовка, което дава повече полезно пространство, по-лесна хигиенна поддръжка и по-естетичен вид на трансформацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    0 0 Отговор
    Не са лоши бусовете Peugeot предвид цената им. Не могат да се мерят с гиганта Mercedes, но и те вършат работа, за хора с по-нисък бюджет и с малък бизнес Peugeot ще върши работа.

    Коментиран от #4

  • 2 МУХАХАХА

    0 1 Отговор
    Мерцедес има още хляб да ядат до като достигнат нужната надеждност, доста често висят по сервизите. А хората се заблуждават че си взимат качествена марка.
  • 3 незнайко

    0 1 Отговор
    В статията се говори за термо фургони на Peugeot , не за МЕРЦЕДЕС. Защо веднага се прави сравнение на автомобилите. Радостно е че наша фирма има дял в изработката на изолацията.
  • 4 kdas

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кобрата":

    да и за радост не могат да се мерят с Мерцедес, какво има да мерят като на мерцедес са му 3 пъти по скъпи частите