Last news in Fakti

1 Юни, 2015 12:31 10 398 2

$100 хил. за изхвърлен компютър Apple 1

  • apple-
  • apple 1-
  • стийв возняк-
  • награда

Фирма за рециклиране на офис техника от Силициевата долина обяви награда от $100 000 за неизвестна жена, дарила рядък компютър Apple 1. Съобщение на сайта на компанията CleanBayArea от Милпитас, Калифорния, гласи, че дамата на видима възраст около 60 години оставила кашони с електроника през април. Разказала, че разчиствала гаража след смъртта на съпруга си и трябвало да се отърве от куп вехтории.

Между частите в кутиите служители на фирмата открили екземпляр от първия модел компютри на Apple от 1976 г., който бил продаден на търг за $200 000. Политиката на CleanBayArea повелявала спечелената сума да бъде поделена поравно с дарителя.

Съоснователят на Apple Стийв Возняк започва да сглобява компютри на ръка през 1976 г. и да ги продава на цена $666.66. Смята се, че до днес са оцелели едва дузина от революционните машини.

"Отначало помислихме, че е някакво менте", разказва вицепрезидентът на CleanBayArea Виктор Гичън пред NBC. Той твърди, че си спомня отлично как изглежда жената и тя трябва само да се появи, за да получи полагащия й се чек за $100 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    2 0 Отговор
    Това в БЪЛГАРИЯ изглежда абсурдно. Служителите на отпадъците ще си поделят сумата.

    Коментиран от #2

  • 2 смок

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Ей незнайко, служителите на отпадъци в БГ, няма да знаят какво са изкупили.Те са умни като теб!