Last news in Fakti

2 Юни, 2015 15:55 1 264 0

Новата конзола на Nintendo ще работи под Android

  • nintendo-
  • nx-
  • android

Въпреки опитите на Nintendo да запази в тайна подробностите около новата си игрова конзола до 2016 г., информация NX все пак изтече. Според авторитетното японско издание Nikkei, устройството ще работи под операционна система Android.

Решението е продиктувано от желанието Nintendo NX да стане достъпна за възможно най-широк кръг външни разработчици на игри и приложения. Самата конзола няма да стане заместник на 3DS и Wii U, а по-скоро самостоятелен продукт. NX няма да бъде и директен конкурент на PlayStation 4 и Xbox One, а универсално решение както за домашно забавление, така и за преносими устройства.

Дори слуховете да се потвърдят, интерфейсът на новата платформа надали ще прилича на Android. NX вероятно ще представлява напълно преработена версия, лишена от "лаговете", с които се сблъскват потребителите на Wii U и 3DS. Използването на операционната система на Google ще позволи на Nintendo да се фокусира в това, което прави най-добре - разработката на видеоигри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА