12 Септември, 2011 14:06 1 207 0

Киборги ще пътуват до Марс

  • марс, вячеслав шуршаков, междупланетни полети

По повод на евентуална експедиция на пилотиран космически кораб до Червената планета, ученият от института по медико-биологичните проблеми при Руската академия на науките Вячеслав Шуршаков заяви, че ще се наложи сериозна интервенция по космо/астронавтите. За да се защитят от вредното въздействие на радиацията и тежките заредени частици, те ще трябва да претърпят операции за премахване на органи или замяната им с изкуствени.

"Човекът като вид се е формирал на Земята, затова не е напълно подготвен от своята еволюция за далечни космически пътешествия. За полетите до други планети организмът на човека ще трябва да се доработи и усъвършенства, колкото и грешно да ни се струва", казва руският учен.

Още по-фрапантно звучи продължението от изказването на Шуршаков, че сега е нещо обичайно да се слагат импланти на мястото на извадени зъби. За участниците в продължителни междупланетни полети в бъдеще също толкова естествена би могла да стане операцията на очите или на мозъка, например.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА