Last news in Fakti

17 Август, 2015 12:12 2 977 1

Първият в света SSD с обем 16 ТБ

  • ssd-
  • samsung-
  • pm1633a
По време на преминалата среща на високо равнище Flash Memory Summit, компанията Samsung направи своеобразен рекорд. Корейският гигант представи нов преносим диск, който е направен по технологията SSD и разполага с обем от 16 ТБ.
 
Фактически капацитетът на новия SSD-диск, който е обозначен с индекса PM1633a е 15.36 ТБ. Подобен обем е рекорд не само при SSD преносимите дискове, но и за HDD устройствата.
 
Достигането на подобни обеми се дължи на новите NAND-чипове. По време на Flash Memory Summit, корейците от Samsung демонстрираха и още една новост. Става дума за нов сървър с обем 768 ТБ.
 
Тази апаратура е способна за една секунда да обработи около два милиона операции. На този етап корейците не дават информация, касаеща цените на новите продукти. Според експерти обаче това ще се случи съвсем скоро.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 0 Отговор
    Тези нямат стигане!!! А са само 50 млн. население и правят чудеса в електрониката!!!