11 Ноември, 2015 12:40 2 184 3

Toyota влага $1 млрд. в изкуствен интелект

  • toyota-
  • toyota research institute-
  • гил прат

Най-големият производител на автомобили в света създава специално подразделение за разработка на изкуствен интелект и роботи в Силициевата долина. Toyota Research Institute (TRI) ще започне да функционира през януари догодина, а основната му цел ще бъде проектирането на автопилот, който ще може да замени напълно шофьорите във всякакви условия.

В надпреварата за създаване на автономни автомобили се включват все повече производители, но въпреки напредъка се очаква първите серийни модели, способни да се движат по пътищата за общо ползване без каквато и да било намеса от страна на човек, да се появят на пазара през 2020 г.

Усилията на Toyota Research Institute ще бъдат съсредоточени в решаване на проблемите с безопасността и достъпността на технологията. Ръководител на института ще бъде докторът по роботика Гил Прат, който се смята за гуру в областта на изкуствения интелект, който ще разполага с бюджет от $1 млрд. за следващите пет години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    Ще има да догонват колегите си от Honda в това отношение.
    Работят върху изкуствен интелект за техния робот Asimo от години.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 МоТо

    0 0 Отговор
    Първи стъпки кък "Терминатор "!