Last news in Fakti

1 Декември, 2015 11:56 9 792 17

Нов супер БТР-амфибия за армията на САЩ

  • бтр-
  • амфибия-
  • сащ-
  • армия

Армията на САЩ и по-конкретно прословутия корпус на морската пехота ще получи на въоръжение нова машина с особено назначение. Транспортното средство е бронирано, разполага с четири оси и може да минава през дълбоки водни пространства.

Името на новия БТР (бронирана високопроходима бойна машина) е ACV 1.1., а мощността му надвишава 700 конски сили. Първоначално супер БТР-ът ще бъде произведен в ограничена серия от 16 екземпляра, като с разработката му ще се заемат компаниите BAE Systems и Iveco Defence Vehicles.

Бронираното транспортно средство ще се конструира на изцяло нова платформа, която се разработва от Iveco. Двигателят, който както споменахме ще е с мощност 700 коня, ще е шестнайсетцилиндров. Още нещо любопитно е, че въртящият момент ще се предава и на четирите оси.

Бронетранспортьорът ще е по-проходим, по-бърз и по-добре защитен от досегашните, използвани в армията на САЩ. Детайлните подробности около новата супер военна машина се пазят в тайна. Предвижда се в бъдеще, ако новата техника се окаже успешна, с нея да се оборудват и още специални части от американската войска.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССР

    3 2 Отговор
    НЯМА ДА УСТОИ НА РУСКОТО ОРЪЖИЕ!!!
  • 2 гунчо

    1 2 Отговор
    РПГ-7
  • 3 йордан иванов

    1 2 Отговор
    ЛиилИлИИи некой хора още живеят в Комунизма..
  • 4 Перформънса

    1 1 Отговор
    Прилича ми на стар ЗИЛ!
  • 5 раптор

    1 2 Отговор
    Е тва е копие на новия руски БТР - Бумеранг! Може сами да оцените приликата... Американците често и понякога съвсем открито купуват, копират, крадат руски идеи!

    Коментиран от #9, #13

  • 6 спас

    2 1 Отговор
    Добре че ви измислиха интернета, че да има как да сеете дезинформация и цъвецка пропаганда. На всички е ясно кой измисля съверменните достижения и кой ги присвоява. Смешни чебурашки. Смешни.

    Коментиран от #7

  • 7 раптор

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "спас":

    Е те интернета го измислиха за да се борят срещу не кой да е, а срещу нас! Моля! Пак заповядайте! Ние дори косвено допринасяме за всички и всичко, пък камо ли пряко!

    Коментиран от #8

  • 8 Дошo

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "раптор":

    Стига сте допринасяли за нас, че съвсем се изоставихте и заприличахте на кочината на света.Обърнрте си малко внимание вече.

    Коментиран от #11

  • 9 редник

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "раптор":

    Незнаеш колко много си прав за модела, а вооражението им е еталон за много страни и САЩ.
  • 10 mediator37

    0 1 Отговор
    Сичката хубост в едно ... няма как. Високопроходимите бойни машини са леки и бързи, но зле въоръжени и зле защитени.
    30мм руско оръдие 2А72 (дори 2А42) ще я дупчи като кашон. Ако и люковете й са отгоре, един противников автоматчик ще ги държи всички свини в кошарата и не могат излезна с часове.
  • 11 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дошo":

    Ама ние не го правим за аплодисменти, такова е призванието на Русия! Но определено аплодират! Разбира се не таратайкаджии като тебе... Ти нали беше японофил? Според мен на откачените японци би им се повдигало от личност като тебе, въпреки, че ще им направиш добър близи близи близ!
  • 12 хахаха

    1 0 Отговор
    верно бе, добре че са рашъните, та американците да си правят оръжията:D:D:D

    крадливо племе, приело да пие денонощно, 7 пъти в седмицата водка!

    Коментиран от #16

  • 13 Естребовски

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "раптор":

    Не знаеш колко откраднаха от Ивеко руснаците.

    Коментиран от #17

  • 14 киро

    0 0 Отговор
    Щом италианците са замесени проекта е обречен на провал ! На ония ръцете са им израстнали от задниците !
  • 15 ПУТИН

    0 0 Отговор
    Доколкото познавам американските бронирани машини само мога да кажа язък. Това е красиво изглеждащо злефункциониращо возило ала "И ние разбираме от техника". Да си взематБТР-90 или БМП"Курганец" и да не се мъчат те просто не могат.
  • 16 ти не си у ред

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "хахаха":

    И аз пия ежедневно, включително водка. Каса бира и голяма бутилка водка, но качествена водка. Усещането е, че се опияняваш, но не се напиваш, не те боли глава, не повръщаш. Почти толкова трезвен, колкото и в началото. Няма крясъци, викове, идиотски изпълнения, напротив, връщам се у нас като нормален гражданин.

    Обаче ти не пиеш и си въобразяваш, че руската нация е нация от алкохолици, а виж, грамотната българска нация нищо не може да произведе. Къде е българският технически гений, къде са българските постижения, къде са българските подвизи?! И с водка, и без водка, мнозинството българи са хора с ръце в г.за. Руският гений изведе двама български космонавта в Космоса, ама пак некадърните се хилят ехидно - "да, ама много пиете". Е, вие като не пиете, къде ви са българските разработки, Швейцария на Балканите и т.н.?!
  • 17 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Естребовски":

    Да много са откраднали от Ивеко, само дето за всичко са си платили и става въпрос за незначителна бойна единица, която не остана без по-добър отечествен конкурент!