30 Март, 2016 15:16 4 983 3

Volkswagen отзовава e-Golf

  • volkswagen-
  • golf-
  • e-golf-
  • vag-
  • кампания-
  • акция-
  • дефект-
  • неизправност
Volkswagen отзовава e-Golf - 1

Само дни, след като обяви сервизна акция за отстраняване на възможен проблем в 800 000 всъдехода от моделите Volkswagen Toureg и Porsche Cayenne, VAG отзовава всички продадени електрически версии на компактния хечбек Golf, съобщава Reuters. Кампанията ще засегне и вече доставени електромобили на склад, с които общият брой на подлежащите на поправка возила достига 5 600.

Причина за акцията са няколко установени случая на неизправност в управляващия електронен блок, заради която електромоторът на e-Golf спира да работи. Проблемът е софтуерен и не крие пряка опасност за живота на шофьорите и пътниците, уверяват от Volkswagen.

Електромоторът на e-Golf развива мощност 85 кВт (115 к.с.). Капацитетът на йон-литиевата батерия от 24.2 кВтч осигурява пробег до 133 км с едно зареждане

Според немците повредата се дължи на кратки токови удари в силовата установка. Управляващата електроника ги интерпретира като повреда в батерията и от съображения за безопасност подава команда за изключване на системата. Всички засегнати електромобили ще бъдат обслужени безплатно от официалните дилъри на марката, които ще надградят софтуера на силовата електроника.

В момента Volkswagen e-Golf държи около 5-процентов дял от най-големия пазар на електромобили в света САЩ. През първите два месеца от началото на годината там са продадени 526 екземпляра от модела, което му отрежда четвърто място след Tesla Model S (3 200 бройки), Nissan Leaf (1 685 бр.) и Tesla Model X (900 бр.).


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 2 Отговор
    Срам,срам,срам-ГОЛФ с мотор за пералня!!!Срам,срам,срам,по-добре да спрът да ги произвеждат!!!Срам,срам,срам,ГОЛФ дизел или нищо!!!

    Коментиран от #3

  • 2 некойси

    0 2 Отговор
    Дали началото на края беше дизелгейт?
    Още няколко провали и може да зачезнат като марка.
  • 3 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Не е лошо да ги спрАт , но трябва още малко стимули . Ето ти снимка на същото място в Тесла , а показателите и за мощност и пробег са три пъти по-големи , явно каква е "технологията" на "Гоуфо" :
    http://www.ecars.bg/images/stories/tesla-model-s/becssg_images/4-tesla-model-s-preden-bagazhnik_599_365_80.jpg