Last news in Fakti

9 Април, 2016 17:00 4 202 0

Dacia представи новата автоматизирана скоростна кутия EASY-R

  • dacia sandero-
  • easy-r
Dacia представи новата автоматизирана скоростна кутия EASY-R - 1

Най-продаваният производител у нас представи своята гледна точка за автоматизираните ръчни скоростни кутии - EASY-R. Идеята и е да комбинира комфорта от липсата на съединител особено полезен в градска среда и ниския разход на гориво. Тя ще има два варианта - петстепенен за двигателя TCe 90 и шестстепенен за двигателя dCi 90.

Според производителя при бензиновия TCe 90 с мощност от 90 конски сили и 140 нютонметра оборудван със старт-стоп системата разходът е 5.0 литра и при тестовете на нашия екип разликата бе незначителните 0.1 литра, а автомобилът бе натоварен, за да ви представим истинските му възможности. При дизеловия dCi 90 с мощност от 90 конски сили и 220 нютонметра разхода достига незначителните 3.8 литра, като и при двата агрегата стойностите са идентични с тези на механичната кутия.

Управлението на кутията не е досега използваното и познато хидравлично поради редица недостатъци, като скъпата хидравлична помпа и преминава към електрическо с два електромотора от ZF. Те отговарят за работата на съединителя и превключването на предавките. Кутията е собствена разработка на компанията и се адаптира към стила на шофиране. Интересното при нея е, че има и ръчен режим на работа, подобно на повечето автоматични кутии, а и кикдаун функцията също присъства.

Превключването на предавките не е мигновено, но бързо се привиква към него и комфорта, който носи, а и все пак говорим за един от най-достъпните модели на българския пазар с начална цена от само 21790 лева. Друга подробност е, че караният от нас автомобил бе с пакет, който предлага и круиз контрол - нещо особено полезно за дълъг път. Повишението на цената е незначителните 1400 лева и EASY-R се обслужва, като всяка една ръчна скоростна кутия, което значи ниски разходи за поддръжка или едно отлично "работно конче".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА