Last news in Fakti

15 Май, 2016 22:30 2 762 10

Tesla ще произвежда до 1 милион автомобила на година


Геният зад електрическите автомобили на Tesla - Илон Мъск разкри плановете на компанията във връзка с новия Model 3, който се очаква да излезе на пътя на първи юли 2017-та. От малкия седан до края на следващата година е заявено, че от поточната линия трябва да излязат близо 200 хиляди броя. Това означава 400 хиляди единици на година, но Мъск е споделя, че целта от близо 500 хиляди автомобила на година до 2020-та може да бъде ускорена с две години. Не е ясно обаче как ще стане това, тъй като единствения завод произвеждащ електромобили е този във Фримонт. Планове за нови производствени мощности има, но все още нищо не е започнато и дори няма слухове за такива. Преди да премине в притежание на Tesla заводът бе собственост на Toyota и GM и максималните му възможности достигаха до 500 хиляди автомобила, но наскоро производителя откупи съседни земи, както и складови бази в близост. До сега Илон Мъск не ни е подвеждал, а след бума на поръчките за Model 3 - над 300 хиляди за първата седмица със сигурност има възможност за разрастване на производството.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 2 Отговор
    А честито , от догодина джулай морнинг ще има друг повод за празнуване
  • 2 гост

    2 2 Отговор
    А и забравих , нали се сещате че тия 1 милион няма да са нови клиенти , а прехвърлени от старите марки , познайте кои
  • 3 Electric

    1 0 Отговор
    Както казват анализатори един дори все още непроизведен модел даде тласък на ел.колите. Сега всички се жегнаха, че ще пускат евтин електромобил с заряд за 300км - Нисан, ФВ, БМВ, Шеви.
  • 4 Краси

    0 1 Отговор
    Аз съм от скептиците, дето предпочитаме делата пред приказките, така че засега ще се огранича до поговорката за голямата дума и големия залък.
  • 5 Jack Bauer

    1 0 Отговор
    В Холандия функционира завод на "Тесла" който за момента само сглобява автомобилите им, но може да бъде дооборудван и за производство. Не виждам какъв е проблема да се произвеждат 500 хил. електромобила годишно.

    Коментиран от #6

  • 6 BGp

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Jack Bauer":

    Такава бройка много зависи от доставката на батерии, които са и най-трудоемката част на този вид коли.
  • 7 onq s konq

    2 1 Отговор
    Не разбирам какво толкова им се радват хората на тия електромобили ТУК В БЪЛГАРИЯ...Бе радвайте се на това КОЕТО МОЖЕТЕ ДА СИ КУПИТЕ!...Ама не "утре", а днес:)

    Коментиран от #8

  • 8 Айде бе

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Много напредничаво мислене предлагаш.
    Значи да си мислим кво да правим днес, а не да имаме цел за постигане в идните няколко години независимо дали е за кола, имот или бизнес.

    Коментиран от #9

  • 9 onq s konq

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Айде бе":

    Явно наричаш мечтите си "цели" за самочувствие.
  • 10 Керкенез

    1 0 Отговор
    Айде немските котори на боклука!
    Нямат ел. технология и се чудат как да лъжат със смешните си 50км пробег на ток!