Last news in Fakti

20 Юни, 2016 15:00 2 832 0

LG пусна телевизор против комари

  • lg-
  • mosquito away tv-
  • комари-
  • зараза-
  • денга
LG пусна телевизор против комари - 1

Корейският технологичен гигант LG има неустоимо предложение за клиентите си в Индия. Серията телевизори Mosquito Away TV разполагат с генератори на ултразвук, който отблъсква комари и всякакви кръвосмучещи гадини.

Полезната функция може да работи независимо от приемника. Технологията не използва вредни лъчения или химикали, което я прави безопасна за здравето на хората и домашните любимци.

LG пусна телевизор против комари

Основна причина за лансирането на новия продукт е критичната ситуация с комарите в Индия. През последните години рязко нараства броят на заразените с вируса денга, известен още като „трошаща костите“ треска. В рамките на няколко месеца само в Ню Делхи са регистрирани 16 000 случая, а основни преносители на болестта са комарите.

Mosquito Away TV с диагонал на екрана 80 см се продава за $400, а 108-сантиметровата версия струва $707. Технологията не е нова и се предлага отдавна за някои климатици и перални машини на LG.

LG пусна телевизор против комари

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА