21 Юни, 2016 14:02 6 932 3

Кой браузер пести най-много батериите на лаптопите?

  • браузер-
  • лаптоп-
  • пестене на енергия
Кой браузер пести най-много батериите на лаптопите? - 1
Ползвателите на лаптопи стават все повече и повече, но болшинството от тях не знаят кой е най-енергоефективният браузер. Това решиха да ни покажат специалистите от Microsoft. Естествено те го правят с цел реклама, но твърдят, че измерванията са абсолютно верни. За целите на експеримента на четири абсолютно еднакви лаптопа Surface Book през Wi-Fi се пуска еднакво потоково видео с висока резолюция. Разликата е, че всеки от компютрите работи с различен браузер. Специалистите от Microsoft са избрали най-популярните браузери Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera и, естествено, Microsoft Edge. Ето ги резултатите.Кой браузер пести най-много батериите на лаптопите?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 микромеките

    0 0 Отговор
    Вярни си е - и операта и експлорера/едж са значително по-леки от мозолата и хрома. Може и да не са по-добри, но са осезаемо по-леки и явно и затова точат по-малко батерия. А операта даже не мисля че е и по-лоша, но тъпото е че поне до преди година нямаха подреждане на вмъкнатите отметки.

    Коментиран от #3

  • 2 Тони

    1 1 Отговор
    Chrome e "най-тежкият" браузър, като натоварва най-много РАМ паметта.
  • 3 гуру

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "микромеките":

    Вече си имат операта подреждане на отметки и абсолютно всичко, което е необходимо на потребителите си го има. И едновременно си вкараха adblocker в ядрото (по-добър и по-лек е от плугините) и функция точно за пестене на батериите на лаптопите. В статията не се споменава дали се ползва тази функция. Аз лично нямам идея колко реално помага, но е факт, че я има. В момента най-добрия браузър си е точно Опера.