Last news in Fakti

10 Октомври, 2011 13:33 3 463 1

Шведи превърнаха Boeing 747 в хостел

  • хостел-
  • boeing-
  • 747

Любителите на евтини пътешествия в Швеция имат шанса да отсядат в може би най-необичайния "бюджетен" хотел в света. Както подсказва името му, хостелът Jumbo Stay недалеч от стокхолмското летище Arlanda Flygplats е подслонен в пенсиониран Boeing 747-200.



Преди да се приземи завинаги произведеният през 1976 г. "Джъмбо" е обслужвал полети на сингапурските авиолинии. През 2002-ра го купува шведската Transjet. В края на 2007 г.  авиокомпанията фалира и властите разрешават машината да бъде трансформирана в хостел на входа на летището.

Авиолайнерът е основно почистен и пребоядисан, а интериорът е преработен със стремежа да бъдат запазени възможно най-много оригинални детайли от обзавеждането. На борда е монтирана отоплителна система, прокарани са водопровод и канализация. Първите гости са посрещнати през 2008 г.



Jumbo Stay има 27 стаи с общо 76 легла. Средната площ на стаите е 6 м2. Под наем се дава и пилотската кабина, от която се открива чудесен изглед към летището и небето. Останалите стаи за 1-4 човека са разположени в различни части на самолета. Във всяка има телевизор и интернет, а в някои - и самостоятелна баня.

Нощувката струва от $58 в стая за четири човека до $479 за пилотската кабина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стефан Милков

    4 1 Отговор
    Хитроумно и елегантно решение с намигване и настроение... Е, цените не са като за хостел, но пък за изживяването може би си струва...