Last news in Fakti

22 Юли, 2016 17:07 2 585 2

Gorilla Glass 5 е двойно по-здраво

  • gorilla glass-
  • corning
Gorilla Glass 5 е двойно по-здраво - 1

Американската компания Corning, чиито закалени стъкла промениха из основи представата за здравината на мобилните телефони, демонстрира петата генерация на Gorilla Glass. Според производителя ако актуалното поколение на технологията дава 80-процентов шанс за оцеляване на екрана при изпускане от височина метър и половина, "петицата" ще бъде поне двойно по-надеждна.

Gorilla Glass 5 ще остава здраво дори ако смартфонът падане върху неравни и грапави повърхности като тротоарни плочки и асфалт. Този път обаче инженерите на компанията са впрегнали усилията си не толкова в повишаване на здравината при удар, колкото върху устойчивостта на пукнатини и драскотини.

Петата генерация на Gorilla Glass все още се тества. От Corning обаче уверяват, че серийното производство ще започне съвсем скоро и производителите на смартфони и таблети ще могат да се възползват от новата технология още до края на годината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Goro Lafchi

    1 1 Отговор
    "дава 80-процентов шанс за оцеляване на екрана при изпускане от височина метър и половина, "петицата" ще бъде поне двойно по-надеждна."
    Аз ли съм зле с математиката или някой си пише на хавая? Двойно на 80% е...160%. Браво на "Торилата и Очилата и"!
  • 2 Смех

    2 0 Отговор
    ... до мига, в който телефона ви изпадне случайно на земята (от 70 см.) и новото супер-дупер-мега-хипер стъкло, стане на сол ...