Last news in Fakti

30 Ноември, 2022 18:19 2 917 0

Смартфоните стават още по-здрави с новото стъкло на Gorilla Glass

  • gorilla glass-
  • victus-
  • смартфон-
  • стъкло

Mоделът VIctus 2 повишава стандартите

Смартфоните стават още по-здрави с новото стъкло на Gorilla Glass - 1

Когато през 2019 година Gorilla Glass представи новото поколение стъкла от модела Victus, компанията обеща, че те ще могат да издържат падане от два метра височина, без това да повлияе на целостта на стъклото. Сега, след усилени разработки на инженерите от фирмата, Gorilla Glass са готови да покажат усъвършенствана версия на стъклото с новия модел Victus 2.

Очаквано, новото стъкло трябва да е много по-здраво от предходния модел, като от компанията рекламират, че то трябва да е толкова здраво, че да издържи падане от нивото на талията върху бетонен под. След проведени тестове в лаборатория, компанията казва, че смартфона издържа падане от един метър върху бетон и до два метра върху асфалт.

Новите стъкла имат и по-голяма защита от надраскване, а от компанията казват, че новото стъкло ще бъде поставяно върху модерни смартфони, които са с до 15% по-тежки и с до 10% по-тежки от аналогични по-стари модели. Към момента не е ясно кои ще са първите устройства с новия модел стъкло.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА