Last news in Fakti

28 Декември, 2015 10:19 3 296 2

Стъкла от смартфон за Ford GT

  • ford-
  • corning-
  • gt-
  • gorilla glass
Стъкла от смартфон за Ford GT - 1

Името на американската компания Corning може би не звучи особено познато, но до продукцията й ежедневно се докосват милиони по цял свят. Подсиленото стъкло Gorilla Glass се използва за направата на най-качествените смартфони и таблети, а изглежда тепърва ще навлиза и в автомобилната промишленост - Ford смята да изработва от него челното стъкло и капака на моторния отсек на суперкара GT.

Gorilla Glass практически не се драска и се притежава огромна здравина. Благодарение на тези качества автомобилните стъкла могат да бъдат с 25-50% по-тънки (3-4 вместо 4-6 мм) и така да се спестят до 5.5 кг от теглото на колата.

Новото стъкло за Ford GT вече е преминало успешно множество изпитания. Инженерите са го изпробвали с обстрел от камъчета, в аеродинамичен тунел и в класически краш тестове. Резултатите от тях са се оказали толкова впечатляващи, че американците са взели решение да го използват въпреки по-високата цена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    0 0 Отговор
    Koлата ме кефи яко, но тези 50 годишни отвори на предния капак изобщо не ми харесват!Скапват цялата визия!
  • 2 Иван

    0 0 Отговор
    Колегата ти вече беше писал подобна статия преди няколко седмици