4 Септември, 2016 04:00 13 353 6

Аларма, но домашно производство

  • аларма

В мрежата попаднахме на поредното интересно изобретение в домашни условия - аларма. Винаги алармените системи са ни се стрували, като нещо изключително сложно включващо много жици и издаващо невероятно неприятни звуци, но толкова ли са сложни всъщност? След краткото видео ще разберем, че алармите вече могат да се създават от доста необичайна комбинация от материали и да бъдат също толкова ефективни. Нужни за сътворяването са само няколко неща - празна голяма спринцовка, топче от лагер, две кабърчета, батерия с висок ампераж с букса  и сирена от аларма. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Батериите нямат ампераж и показаната е 9V, най-вероятно 0,1 Амперчаса.
    Но иначе хитро-натискаш дръжката и иглата на спринцовката ти се забива в задника ;)
  • 2 MIO

    0 1 Отговор
    Може да се свърже към капсул-детонатор и шашка динамит, много ще е ефективно. кат гледам е украинско производство а там се намират необходимите материали а явно и не много умни глави
  • 3 Прост

    0 1 Отговор
    To няма смисъл от жици и батерии, касата и врата са метални така или иначе, въображението е ваше.
  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор
    Тая "сигнална система" е абсолютно безсмислена и практически едва ли ще бъде използвана по предназначение.А логиката е елементарна-след като въпросния собственик на жилището няма средства за монтаж поне на някаква що -годе елементарна сигнална с-ма,ЗНАЧИ ЧЕ НЯМА И КАКВО ДА МУ СЕ ОТКРАДНЕ.
  • 5 Bobotko

    0 0 Отговор
    Браточки това е аларма за хотел, квартира и/или друго временно пребиваване. Като легнеш да спиш да не те оберат. Или да не влезе некой със заглушител.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.