Last news in Fakti

28 Октомври, 2011 12:41 1 810 0

Samsung задмина Apple

  • apple-
  • samsung-
  • nokia-
  • android-
  • смартфон

Лидерството на Apple в класацията за най-много продадени смартфони се оказа краткотрайно. Статистиката за третото тримесечие на годината показва, че американската компания е била изместена от Samsung. От юли до септември корейците са продали 27.8 млн. смартфона, завземайки 23.8% от пазара, срещу 17.1 млн. за Apple (14.6 на сто пазарен дял). На трето място остава Nokia.

Анализатори обаче коментират, че твърди прогнози за бъдещето биха били прибързани. Apple успя да издейства забрана върху продажбите на доста устройства на Samsung в различни части на света. Допълнителни главоболия за корейския гигант предвещава и разрастващият се портфейл с патенти на американците, който ще затрудни и други производители на апарати, работещи под Android.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА