Last news in Fakti

31 Октомври, 2011 13:07 1 673 2

$50 000 награда за подреждане на пъзел

  • пъзел-
  • награда-
  • пентагон-
  • шредер-
  • shredder challenge-
  • ребус

Пентагонът обяви конкурс за решаване на серия от пет пъзела с награда $50 000. Любителите на ребуси обаче нямат основание да се радват предварително. За да спечелят приза, те ще трябва да подредят стотици страници с ръкописен текст, пуснати през шредер.

Конкурсът Shredder Challenge има две основни цели. От една страна американските военни искат да открият най-ефективния спосособ за възстановяване на "унищожени" документи. От друга обаче им се ще да узнаят най-сложния метод за реконструкция на нарязани листове хартия и да го приемат "на въоръжение".

До участие в конкурса се допускат само американски граждани на възраст над 18 години. Желаещите трябва да се регистрират на сайта на състезанието и да свалят от него главоблъсканиците. Подредените пъзели трябва да се "качат" обратно на страницата до 4 декември.



Организаторите уточняват, че всеки от петте ребуса съдържа части от останалите и наред с това му липсват някои "парчета", които изключват 100-процентовото възстановяване на документа.

Смята се, че с най-съвършената "антишредерна" програма за реконструкция разполага правителството на Германия. Немците я използват за възстановяване на архивите на Щази.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 georgi

    0 0 Отговор
    Ако някой успее няма да вземе само 50К , ще има много още
  • 2 люлю

    0 0 Отговор
    Сайтът е паднал от големият наплив за 50К