Last news in Fakti

19 Декември, 2016 04:00 2 251 1

Калифорния отрязва тотално мобилните апарати в автомобилите

От месец януари следващата година, щата Калифорния ще забрани тотално използването на мобилни устройства при шофиране. С настъпването на ерата на сматрфоните, говоренето по тях става все по-малка част от реалната им употреба и хиляди приложения са способни да ни отнемат вниманието. В някои случаи, последствията от дори и секунда невнимание могат да бъдат големи, особено ако това се случи с висока скорост. За щастие, почти всички нови автомобили, които излизат от поточната линия са снабдени с мултимедиини системи, които се свързват моментално към мобилните устройства и не налагат използването на ръцете и погледа ни при управление. Щатът определено е един от най-иновативните и напредничави в Америка, като това се дължи в огромна степен на Силициевата долина, като там се управляват и най-много електрически автомобили на глава от населението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    А у нас всеки втори кара с телефон залепен на ухото, хенс-фри, детски седалки, колани и разумна скорост са един вид табу и се практикуват от малцина. КАТ спи в патрулките докато покрай тях преминават колите пълни със забранени начини на поведение. И как да реагират като самите те са със затъмнени стъкла и не спазват нито едно от гореизброените ограничения изготвени за по-сигурно шофиране. Един съсед катаджия е най-големия простак от блока, вози децата си като картофи в колата, стъклата са му тъмни навсякъде и паркира отвратително зле, чист събирателен образ, който причинява няколко катастрофи и кара пиян.