Last news in Fakti

5 Ноември, 2011 09:00 2 704 1

Канадци печелят от соларни панели на покривите си

  • соларни панели-
  • канада-
  • фотоволтаици

Интересна програма за алтернативна енергетика набира популярност в Онтарио, най-населената провинция в Канада, съобщава GreenTech.bg. Местните жители имат възможност да инсталират безплатни слънчеви панели на покривите на домовете си.


Проектът се движи от компанията Grasshopper Solar, базирана в Онтарио. Енергията, произвеждана от слънчевите панели, ще се изкупува гарантирано по определени тарифи и ще се използва за обществени нужди.

Програмата вече е привлякла над пет хиляди канадци. Всички те са превърнали домовете си в мрежа от електростанции.

От компанията обещават по 1350 долара годишно на всеки участник в соларната програма и гарантирани плащания в продължение на 20 години.

Желаещите да се включат в програмата могат да направят лесно това през сайта на компанията, като попълнят регистрационна форма и впоследствие получат одобрение от Grasshopper Solar.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз

    0 0 Отговор
    Кога ще ги стигнем Хамериканците