Last news in Fakti

24 Февруари, 2023 20:40 1 586 2

Соларната кола на Sono не успя да достигне до серийно производство

  • sion-
  • sono-
  • соларен автомобил-
  • соларни панели

Проектът Sion няма да бъде осъществен

Соларната кола на Sono не успя да достигне до серийно производство - 1

Sono Motors официално обяви, че проектът за соларната електрическа кола Sion няма да бъде осъществен. Това бе съобщено по-рано днес от ръководството на компанията, което от края на миналата година се опитваше да събере достатъчно средства за продължаването на проекта. Целта на това беше за 50 дни да бъдат напълно платени 3500 автомобила, но изглежда това не се е случило.

Компанията съобщава, че вместо това ще се фокусира върху бизнеса със соларни панели за автомобилни цели. Към момента има преговори с технологични партньори с Mitsubishi Европа, Scania, MAN и други производители от 10 страни в Европа, Азия и САЩ. Sono ще заложи най-много на бусовете, като също така ще представи и специален комплект за по-стари автомобили.

“ Въпреки, че трябваше да прекратим първоначалния си проект, програмата Sion, пренасочва целия ни фокус към соларни решения от бизнеса към бизнеса и ни дава възможност да продължим да създаваме иновативни продукти в соларната фера, ” каза. Това беше трудно решение и въпреки повече от 45 000 резервации и предварителни поръчки за Sion, бяхме принудени да реагираме на продължаващата нестабилност на финансовия пазар и да оптимизираме нашия бизнес. ”


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа

    10 3 Отговор
    С две думи "излъгахме ви" да си финансираме стандартния бизнес с панелчета?
  • 2 инвеститор Биг бизнис

    3 2 Отговор
    А сега честито на купилите акцийките им инвеститорчета!