Last news in Fakti

26 Декември, 2016 04:00 1 886 1

Корейски 4-метров робокостюм 

Разработен от корейската компания за роботи Korea Future Technology и и молдовско-американския дизайнер Витали Булгаров, този робокостюм може да бъде полезен в много широк периметър от дейности. Наречен Method-1, роботът има завидния размер от цели 4 метра, като главата му изпълнява функцията на контролна кула, в която се намира и човекът, който да задава движенията му. За сега, той е способен на собствен ход напред и назад, но проекта все още е в сравнително раннен стадии на разработка и поради тази причина е осигурен допълнително. Торсът и ръцете на робота пък, могат да бъдат прикачани отделно към колесна база. Проектът вече има заявена мисия - разчистването на останките от трагедията във Фукушима. Булгаров не е много познато лице, но автобиографията му е внушителна и включва проекти като филмите Terminator, Robocop и Transformers, както и игрите Starcraft и World of Warcraft.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    Е то това е робот от Аватар. Важното е да се движи и работи, а не да виси на кука или да не може да направи повече от 3,4 крачки без да падне. Защо не се постараят големите концерни да направят такива роботи и няма да ползват мотокари, няма да им трябва асфалт за придвижване и ще могат да ги ползват спокойно във размирни райони с подходяща броня.