27 Декември, 2016 04:00 3 253 9

Пословичната китайска сръчност

Попаднахме в мрежата на едно видео, което определено ни заинтригува - как китайците се справят с коването на огромни промишлени детайли. За кратко време, те превръщат едно нагорещено до червено кубче стомана в пръстен, който след това да бъде фрезован и превърнат в огромен фланец. Сръчността, точността и координацията, с която се справят всичките членове на екипа би впечатлила всеки, а мотокаристите определено са от друга планета. С все по-напредващата роботизация, такива примери за човешка сръчност ще стават все по-редки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мастичка

    3 0 Отговор
    Колко ли получават за тази работа ?
  • 2 Антон

    6 2 Отговор
    Е,гати кординацият.Евала,абсолютни изроди!Все едно си комуникират по телепатичен път.Как нямаше един в буквата Ф само към края един запали цигарка и то бърза.Не им плащат много.Шапка им свалям.Сега се замислям как ли асвалтират пътищата в Китай,може би на ден полагат по 10км.Видеото е съкратено,може би на ден правят не повече от 1-2 фланела.
  • 3 Дядо поп

    6 1 Отговор
    Явно има пазар за тези пръстени,по това можем да съдим
    каква съсипия имаше у нас,такива пръстени,че и по-
    големи правеха в Перник с десетки на ден и то със
    съвременни машини ,но въпреки търсенето те съсипаха
    производството.
  • 4 Киро

    5 10 Отговор
    Не знам, аз в клипа виждам група дрипави китайци да бачкат в някаква прашна дупка с ръждясали железа и с някакви допотопни "машини" и пещ.
    Предполагам, че за по 8 долара на ден.

    И какво качество да се очаква при този начин на производство??

    Ако го види някой Ханс инженер, ще се прекръсти 18 пъти (или ще каже алах акбар, че и тях знае ли ги човек вече)

    И ква роботизация в Китай бре, то там отдавна са роботизирани - роботите им са от плът и кръв, за кво им е да слагат машини?
    А и тая паплач иначе кво ще прави, ако не бачка?!

    Коментиран от #6, #7

  • 5 очевидец

    3 2 Отговор
    Аз лично съм виждал в Китай как произвеждат плоско стъкло във фабрика, в която НЯМА ТОК! Всичко на ръка. Наистина крайният продукт нито е достатъчно прозрачен, нито е достатъчно прав и доста изкривява, но за него също има пазар. А работниците получаваха по 15 долара на месец и всеки ден ориз за храна на тях и за още двама от семейството. Това беше заплатата и никакви трудови договори или нещо такова. Това беше през 1999 г., но не вярвам да се е променило много. От друга страна пък имат заводи оборудвани с последна дума на техниката, но там продукцията е изключително за износ. Много работна ръка и малко разходи за нея, това гарантира и печалбата.
  • 6 Гад

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Киро":

    Това са ковани фланци Кире, та качеството им е отлично. Ама ти си твърде заоблен за да го проумееш. Маай си там шльокавицата и не се обаждай за неща дето не вдяваш.
  • 7 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Киро":

    кире, хората бачкат здраво и се развиват бързо, а такива като теб само търсят кусури, плюят и си бъркат в носа за да си ядат сополите
  • 8 Реалист

    1 0 Отговор
    Много странно как всички се изказват видиш ли ти джагатайците с "допотопна техника" па сите се радваме на "високо тейнологичните ковани бутала и биели....." Па нали Швабите са ги сделали, нема страшно! Прост форумец си Ти!
  • 9 ВЪЗХИТЕН

    1 0 Отговор
    ТЕЗИ СА УНИКАЛНИ ПРОСТО...................