20 Януари, 2017 13:37 5 179 26

Русия разработва хиперзвуково оръжие

  • хиперзвуково оръжие-
  • изтребител-
  • русия

Руският военно-промишлен комплекс е все по-близо до създаването на хиперзвуково оръжие. То изисква използването на принципно нови материали и системи за управлние, които работят в плазмена среда, ракрива заместник-министърът на отбраната на РФ Юрий Борисов пред ТАСС.

Определението "хиперзвукови" обикновено се отнася до технологии, които позволяват развиването на скорости над 5 Мах. На Земята 1 Мах се равнява на 343 м/сек (1 234.8 км/ч), но намалява с нарастването на височината.

Според Борисов руската армия се намира на прага на научно-техническа революция. Новите видове оръжия ще се конструират и произвеждат по принципи, които не са използвани до този момент. От вземането на решение до поразяването на определена цел сега минават часове и дори дни. Скоро същият процес ще трае секунди.

Неотдавна началникът на дирекцията за програми на военната авиация в Обединената авиостроителна корпорация Владимир Михайлов обяви, че Русия ще създаде хиперзвуков изтребител от шесто поколение. Новите самолети можели да влязат на въоръжение още през 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А такаааааа

    37 14 Отговор
    Де го оня, дето викаше, че руснаците една кола не могат да направят?

    Коментиран от #17

  • 2 бббббб

    27 14 Отговор
    Замираща и фалираща Русия дава пари за технологии.А,ние сме отворковци....

    Коментиран от #4

  • 3 Иля

    6 16 Отговор
    Илюминатите дадоха технологии за нови оръжия на Путя. Раша дето една кола не могат да направят като хората, нито компютър ,а асвалта бъркат с бетон в един момент "откриха" плазмата и хипер бързите самолети ????? хохохох как става това. Не казвай на никого ;)
  • 4 раптор

    7 8 Отговор

    До коментар #2 от "бббббб":

    Ама моля Ви се! Не се напрявагайте! Вие сте малко племе, дето през по-голямата част от своята славна история е било под чуждо упрваление... Не се терзайте напразно.

    Коментиран от #11

  • 5 misli posle govori

    8 8 Отговор
    Да ги изкарат, да направят тестовете и тогава, като го докажат, то тогава съществува било каквото било.

    Преди 5 г. НАСА започна разработка за създаване на плазмен двигател, но за космически цели.Няма да се учудя, ако нещо са откраднали руснаците от американците, така както стана със съветската атомната бомба.
    Според разработчиците от НАСА полет до Марс ще отнеме между 28-32 дни, в сравнение сегашните технологии, които отнемат минимум 9 месеца, това го даваха по един филм за проектите на НАСА, които се разработват за усвояване на нови космически технологии и развиване на по- високи скорости на космическите кораби на янките.
  • 6 Георги

    8 8 Отговор
    До мисли после говори първо се информиран аджеба НАСА с какви двигатели хвърлят и после пиши глупости!
  • 7 каПутин

    8 10 Отговор
    Уважаеми Владимир Михайлов , другарю , след грандиозния успех на петото Ви поколение изтребители ,които са толкова стелт , че никой освен пропагандата Ви ни ги видя , ни ги чу , се питам защо ще се занимавате с шесто поколение , след като до 2018 г. можете да минете направо на десето...Както винаги безаналогово....Пък ако и една читава кола направите....
  • 8 misli posle govori

    1 1 Отговор
    Понеже ми куцат космическите разработки, няма как точно да опиша с техн параметри.Спомням си че говореха учените за скорост от порядъка на 1млн км/ч.Пред тях в някакъв цилиндричен по форма корпус излизаше син цвят(то това е плазмата понеже, доклокото си спомням беше с темп. близо 1млн. градуса, за да не се разтопи корпуса плазмата , която излизаше се задържаше посредством мощни електромагнити...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 може още другия месец

    9 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: че Русия ще създаде хиперзвуков изтребител от шесто поколение. Новите самолети можели да влязат на въоръжение още през 2018 г.

    Само пълен неграмотник може да повярва на това за 2018 г. Те имат няколко бройки от Т-50 (5-то поколение), а догодина вече 6-то. Или е грешка или пропаганда или е идиот.
  • 11 от племето

    11 8 Отговор

    До коментар #4 от "раптор":

    "Малкото племе" ви даде език и писменост, даде ви и вяра. Е, не че това ви цивилизова.....

    Коментиран от #13

  • 12 кьор кютук

    5 6 Отговор
    Нещо за ядене могатли бря? Само питам бря? Изтрезнях, и съм гладен. Нищо продължаеам пак с водка. Айди на здраве.
  • 13 раптор

    6 6 Отговор

    До коментар #11 от "от племето":

    Малкото племе е взело вяра, и писменост от византия. Реално нищо не ни е дало, а и щеше да се по добре да сме латинци и католици, като цяло! С покръстването ни, спряхме да опустошаваме вашите земи! Вярата ни и писмеността ни идват от Византия, не от вашето племе бездарно, плагиатско!
  • 14 до Раптор

    4 4 Отговор
    Ами ти бе, чедо неопредено, дето въртиш дупе между малкото и голямо племе и нито си българин нито руснак,а на практика си без националност....освен прости коментари друго дал ли си?

    Коментиран от #19

  • 15 misli posle govori

    1 2 Отговор
    http://www.10te.bg/lyubopitno/10-te-nay-barzi-voenni-samoleta-v-sveta/#
    (Х-15 всъщност е експериментална програма на НАСА и ВВС на САЩ за осъществяване на хиперзвуков полет на изключително големи височини. За целта е конструиран ракетопланът North American X-15. През 2012 г. North American X-15 официално е признат за най-бързия летателен апарат, пилотиран от човек. Той може да достигне невероятната скорост от 7 274 км/ч. С такава скорост полетът от Лондон до Ню Йорк трае само 45 минути! Самолетът държи първенството и за най-висок полет – 108 километра над морското равнище.)

    Коментиран от #18

  • 16 misli posle govori

    0 1 Отговор
    http://www.10te.bg/lyubopitno/10-te-nay-barzi-rakiti-v-sveta/
    Ракетни системи
  • 17 Геро

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "А такаааааа":

    Не бързай, приятел!
    Все още няма нищо черно на бяло.
    Не ги ли знаеш руснаците, че са маниаци на секретността. Ако построят нещо такова, 20 години ще го държат в тайна. А сега някой излиза и говори в аванс....
    Може и да не съм прав, но си е "мехур" това....
  • 18 незнайко

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "misli posle govori":

    American X-15 официално е признат за най-бързия летателен апарат, пилотиран от човек. С ТАЗИ РАЗЛИКА, ЧЕ В НЕГО НЯМА ЧОВИК - ПИЛОТ А Е БЕЗПИЛОТЕН.

    Коментиран от #23

  • 19 раптор

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "до Раптор":

    Аз съм чист руснак. Нищо не въртя!
  • 20 до Раптор

    3 1 Отговор
    С този твой отличен български, я мама, я тате са българи или най-малкото си раждан и расъл тук. Обичам и Русия и руснаците, но редовното ти плюене по отношение на страната, в която живееш и ядеш хляб от нея, е много жалко за теб!
  • 21 Трифонов

    4 0 Отговор
    Истината е, че никой, включително американските тайни служби в момента, нямат ни най-малката шибана представа с какво точно оръжие разполагат руснаците. И те, и ние, можем да си чешем езиците колкото си искаме, но истината по отношение на руските и американските служби е следната: В пазарната икономика, т.нар. "западна "демокрация" и изцяло консуматорско общество, каквото винаги е било американското, най-умните, талантливите, най-образованите, най-компетентните специалисти, са работели за себе си. В частни корпорации, създавайки такива или под друга форма. Но... за себе си. А на държавна служба, включително във ФБР, ЦРУ и всички останали, се назначават, в най-добрия случай, посредствени хора. Най-меко казано. Пресконференцията за "руските хакерски атаки" в САЩ го доказа това красноречиво за пореден път. Такива брутални глупости не бях слушал. Напълно обратното е било положението в СССР и понастоящем в Русия. В тайните им служби работят най-кадърните специалисти. Абсолютният елит! Изключение от това правило се наблюдаваше единствено по времето на Елцинова Русия, когато тя беше подчинена изцяло на САЩ. Откакто Путин обаче е на власт, нещата напълно се промениха. И днес руските служби пак знаят за западния свят и неговите тайни много повече, отколкото той знае за тях. Да не забравяме, че пучът срещу Ердоган беше издаден на Ердоган и съответно осуетен именно от руските тайни служби. А падането на СССР и съветсткия блок, се дължи на просто предателство. Всички
  • 22 ГОСТ

    0 3 Отговор
    Поредната "хибридка", понеже в раздела "ТЕХНОЛОГИИ" Русия упорито отсъства та някой е скалъпил едно материалче. Ама поне се научете да го правите като хората. Това на картинката е BOEING X 51. За тези дето не вярват справка чичо Гугъл. Руските технологии са на нивото как да пием препарат за вана без да се натровим. И пак да повторя BOEING X 51.
  • 23 misli posle govori

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "незнайко":

    (Максимална скорост: 7270 км/ч
    Първи полет: 8 юни 1959
    Най-скоростният пилотиран самолет в света е X-15 с ракетен двигател. X-15 лети за първи път на 8юни 1959, когато от височина 13700 м. е пуснат от В-52 Няколко години по-късно, на 3 октомври 1967, Х-15 надминава всички световни рекорди, постигайки скорост 7200 км/ч или Мах 6.72.
    Произведени са общо три Х-15, които са извършили общо199 полета преди програмата на стойност 300 милиона долара да бъде прекратена. - See more at: http://www.pan.bg/view_article-68-332152-Devette-naj-skorostni-samoleta.html#sthash.GxxoPO9y.dpuf)
  • 24 misli posle govori

    1 1 Отговор
    https://www.nasa.gov/centers/armstrong/news/FactSheets/FS-052-DFRC.html. >>>>>>>>как се е развивал проекта в сайта на НАСА

    ..............There were 10 other pilots in the program for a total of 12: five from NASA, five from the Air Force, one from the Navy, and one, Crossfield, from North American. Generally, pilots used one of two types of flight profiles — a speed profile that called for the pilot to maintain a level altitude until time for descent to a landing, and a high-altitude flight plan that required maintaining a steep rate of climb until reaching altitude and then descending.
    -15 pilots in order by dates of first flights # of Flights

    Ето ги пилотите по имена:
    A. Scott Crossfield, North American Aviation, 14
    Joseph A. Walker, NASA, 25
    Robert M. White, United States Air Force (USAF), 16
    Forrest S. Petersen, United States Navy, 05
    John B. McKay, NASA, 29
    Robert A. Rushworth, USAF, 34
    Neil A. Armstrong, NASA, 07
    Joe H. Engle, USAF, 16
    Milton O. Thompson, NASA, 14
    William J. Knight, USAF, 16
    William H. Dana, NASA, 16
    Michael J. Adams, USAF, 07
    Total Number of Flights: 199
  • 25 misli posle govori

    2 1 Отговор
    The X-15 had its share of emergency landings and accidents, but only two produced serious injuries or death. On Nov. 9, 1962, Jack McKay experienced an engine failure and landed at Mud Lake, NV. The landing gear collapsed, flipping him and the aircraft on its back. Although he recovered from his injuries sufficiently to fly again, he eventually had to retire because of them.
    342156main_E62-7893_full.jpg
    Cutaway drawing of the North American X-15 showing the various components of the aircraft.
    Credits: NASA Illustration

    On Nov. 15, 1967, on Michael Adams seventh flight, he entered a spin from which he was able to recover but could not bring it out of an inverted dive because of a technical problem with the adaptive flight control system. He died in the resultant crash of the X-15 number three.

    Тук са описани два инцидента с пилоти на тази машина.

    -В първия случай има проблем при кацане на 9 ноември 1962г. с един от колесниците и пилота получава наранявания и по-късно е пенсиониран.
    -Самолетът навлиза в т.н спин(мисля, че това означаваше невъзможност да се изправи носа на самолета при заход за кацане) на 15 ноември 1967г.Пилотът Майкъл Адамс е загинал със седмия полет.
  • 26 Пешо

    0 0 Отговор
    The North American X-15 was a hypersonic rocket-powered aircraft operated by the United States Air Force and the National Aeronautics and Space Administration as part of the X-plane series of experimental aircraft. The X-15 set speed and altitude records in the 1960s, reaching the edge of outer space and returning with valuable data used in aircraft and spacecraft design. The X-15's official world record for the highest speed ever recorded by a manned, powered aircraft, set in October 1967 when William J. "Pete" Knight flew Mach 6.72 at 102,100 feet (31,120 m), a speed of 4,520 miles per hour (7,274 km/h)