Last news in Fakti

26 Януари, 2017 15:10 5 979 2

Новият скафандър на Boeing (ВИДЕО)

  • boeing blue-
  • boeing-
  • nasa-
  • скафандър
Новият скафандър на Boeing (ВИДЕО) - 1

Американският производител на авиационна, космическа и военна техника представи съвместно с NASA новият олекотен скафандър Boeing Blue. Той е предназначен за астронавтите от совалката Starliner CST-100, с разработката на която също се занимават специалистите от Boeing.

Според първоначалната информация, новият скафандър е по-лек, по-практичен и по-компактен. Новият космически костюм поддържа идеалната за астронавта температура, а в шлема е интегрирана нова система за комуникация.

Новият скафандър на Boeing (ВИДЕО)

Визьорът е по-голям, което води до по-добра видимост, а ръкавиците са със специална повърхност, с която могат да се навигират сензорни екрани. Напълно окомплектован скафандър Boeing Blue тежи едва девет килограма.

За сравнение ще кажем, че предходния модел беше с маса от 14 кг. Първият полет на транспортната совалка Starliner е насрочен за 2018-а и ще е до Международната космическа станция. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    7 1 Отговор
    Това от догодина става задължително за водачите на автомобили в България, защото някои от тях се опитват да развиват космически скорости.
  • 2 RedFox

    1 0 Отговор
    Ще трябва на мотоциклетистите които ЛЕТЯТ с висока скорост с безтегловност над родните сдупчени пътища...😂😂😂