Last news in Fakti

15 Февруари, 2017 04:00 971 1

Кения също пусна свободно дроновете в небето си

Дроновете вече могат да се движат свободно в Нова Зеландия, Франция и Англия, но и в две африкански страни - след Руанда и Кения разреши своето въздушно пространство за безпилотни летателни апарати. Естествено това не може да става напълно свободно и лицата управляващи дроновете ще трябва задължително да са преминали през курсове и да имат разрешително от Министерството на Отбраната, което до сега позволяваше това само за военни цели.

За разлика от стриктно комерсиалните цели в развитите страни, тук дроновете ще подпомогнат значително за следенето и опазнавето на природата - горски пожари, движението на животните и най-вече следенето за бракониерите, които са основен проблем в редица африкански държави.

Друг основен проблем там са лекартсвата и дроновете ще могат да снабдяват много отдалечени кътчета с медикаменти, които понякога могат да бъдет животоспасяващи, поради неразвитата и на места просто липсваща инфраструктура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    3 0 Отговор
    А у нас сигурно ще се изиска лиценс струващ мин. 1 000 лв. + 3 месечен платен курс.