Last news in Fakti

26 Февруари, 2017 21:12 1 246 0

Следващият полет на Orion може да бъде безпилотен 

В последните години развитието на технологиите се е засилило значително към автономното управление. Това доведе и до промяната в плана за изтрелването на първите безпилотни космически кораб и ракета и от NASA.

Първоначалната дата за излитането на Space Launch System (SLS) и Exploration Mission-1 (EM-1) бе планувана за 2021-ва година, но датата бе издърпана с цели две години напред и полета ще бъде извършен през 2019-та.

Ако все пак бъде взето решението на EM-1 да присъстват космонавти, то това ще доведе до допълнителни промени и настройки, а безпилотната мисия ще получи индекса EM-2. Тя ще трябва да изпълни осемдневен полет около Луната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА