Last news in Fakti

17 Април, 2017 11:09 1 531 0

„Майкрософт“: Потребителите ни са защитени

Хакери на американските служби са следили транзакции на редица банки

„Майкрософт“: Потребителите ни са защитени - 1
Снимка: Shutterstock

Американският гигант „Майкрософт“ обяви, че потребителите не трябва да се притесняват заради появилата се информация за пробив в системата.

Хакерската група „TheShadowBrokers“ обяви по-рано, че Агенцията за национална сигурност на САЩ е проникнала в междубанкова мрежа и е следяла няколко банки от Близкия изток.

Според експертите службите са открили серия от уязвими места на продукти на „Майкрософт“, използвани от компютри в цял свят, пише Yahoo News.

Шефът по сигурността на компания Филип Миснър заяви, че софтуерният гигант вече има изградена защита срещу 9 от 12-те инструмента на зловредния софтуер, оповестени от хакерската група. Останалите три биха засегнали само стари и неподдържани продукти.

Междувременно „Майкрософт“ обяви, че за първи път получава тайно искане за достъп до информация на потребители. Федералното правителство е отправило такова искане без съдебно одобрение, което се дава преди това.

ФБР има право са иска информация за фирми, банки и частни лица, ако има основание или е застрашена националната сигурност, но подобно тайно искане е отправено за първи път.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА