Last news in Fakti

27 Април, 2017 21:56 2 008 0

Скенер за краштестовете от Daimler

Скенер за краштестовете от Daimler - 1

Тестовете на здравината на конструкциите на автомобилите могат предимно да разкриват външни белези, защото достъпът до детайлите след удар е много труден, а и микропукнатините не могат да се забележат с просто око. Поради тази причина Daimler и учени от института Фраунхофнер разработват специален скенер, който ще изследва автомобилите по време на удар вместо това да става статично след него.

За целта те са увеличили скоростта на стандартната дълга експозиция с над 1000 пъти, като технологията е наречена X-ray car crash X-CC. Те се надяват, че с този процес ще се преглеждат правилно все по-сложните композитни конструкции, които вече не включват само метали.

Тази година те ще се опитат да построят сложен алгоритъм, който да комбинира снимките от скенера с реалните и така да бъдат създавани 3D проекти, които да разкриват структурата на автомобила по време на удар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА