Last news in Fakti

29 Април, 2017 21:50 2 932 3

Активен дифузьор от Porsche

Активен дифузьор от Porsche - 1

Нов патент от германците говори за още по-голяма намеса в активната аеродинамика на автомобилите им. Той се отнася за дифузьорите, но не е насочен към долната част на машините им, на която наблегнаха в моделите 911R и 991.2 GT3 а за такива вградени в задните брони.

Активен дифузьор от Porsche

Според патента това е - задноразположен дифузьор за моторно превозно средство, който има поне една подвижна част монтирана към панелите на автомобила и се управлява от поне едно задвижващо устройство.

Активен дифузьор от Porsche

Технологичното развитие на активните аеродинамични детайли вече доказва своите предимства и един от конкурентите на Porsche - Lamborghini показа това, като доведе своя Huracan до тежък рекорд на Нюрбургринг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 3 Отговор
    И какъв точно конкурент е Ламборджини , като и двете са собственост на ВАГ , да не говорим , че най-вероятно имат пълен достъп до всички данни и патенти
  • 2 Shmeker

    1 2 Отговор
    Да, Ламбо има достъп до техническата документация на всичко във VAG и обратно.
  • 3 CL500

    2 1 Отговор
    Pagani Huayra също има активна аеродинамика с 4 независимо управляеми елемента - 2 отпред и 2 отзад. Мязат на задкрилки на самолетно крило и са по-скоро като въздушни спирачки (вдигат се и помагат за спиране и завиване с по-голяма скорост).