Last news in Fakti

26 Ноември, 2011 11:08 2 727 1

Яхта за вода и суша

  • яхта-
  • амфибия-
  • iguana 29

 

Французи създадоха яхта, която може да се движи и по суша. Става дума по-скоро за катер, но според създателите на тази амфибия, това било яхта. Както и да е. Важното е, че плавателният съд може да излезе на сушата и да се движи по всякакви терени.
 
Новият вид амфибия се казва Iguana 29 и във вода може да достигне скорост от 35 възела (65 км/ч). С помощта на специален колесар скоростта по суша достига 8 км/ч. Интересното превозно може да побере десет души.
Дължината му е 8.6 метра, широчината - 2.5 метра. Теглото е сходно с това на автомобил от по-висок клас. Iguana 29 тежи два тона. В морето яхтата използва двигател с вътрешно горене с мощност 300 к.с., а на сушата се задвижва от втори мотор с мощност 40 к.с.
 
Създателите на Iguana 29 казват, че могат да направят и хибрид от своето творение. Идеята е на места, където еконормите не позволяват изхвърляне на изорели газове, превозното средство да може да се движи само на ток. 
 
Предвижда се дребносерийно производство. Компанията е готова да приеме около 5-6 поръчки, които да изпълни за срок от девет месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 narkoman

    0 0 Отговор
    трябвало е по-мощния двигател да е за сушата, а по слабия за водата, защото във водата няма много триене, затова яхтите (които са много по-големи от това) имат по 50-60 конски сили :)