Last news in Fakti

17 Май, 2017 16:03 6 602 17

Нов руски вертолет ще вдига 500 км/ч

  • вертолет-
  • хеликоптер-
  • камов
Нов руски вертолет ще вдига 500 км/ч - 1

Конструкторското бюро "Камов" работи по поръчка на Министерството на отбраната за нов хеликоптер със съосни носещи винтове, който ще развива скорост над 500 км/ч. За проекта разказва пред ТАСС ръководителят на авиационния департамент към Министерството на промишлеността и търговията Сергей Емилянов.

"Работим едновременно по две направления. Вече е ясно, че с едноосна система можем да достигнем най-много 450 км/ч. Повече не се получава. Съосната компоновка обаче позволява скорости над 500 км/ч."

През декември 2015 г. се състоя първият полет на прототип на нов скоростен вертолет, конструиран на базата на Ми-24К, който на теория може да развие 400 км/ч. Серийната версия на машината обаче се отлага за неопределено време заради липсата на достатъчно съвременна производствена база.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    27 15 Отговор
    Ще, ще !

    Коментиран от #4

  • 2 Гошо

    19 32 Отговор
    И от самолет се вижда ,че корпуса и витлата са точно копие Английския скоростен хеликоптер Lynx!Но за разлика от външния вид двигателите не са по технологичните възможности на русия и затова цялата статия е "Ще,Ще"!Единствения шанс този "проект"да стане реалност е двигателите да не са руско производство!Иначе жална му майка на този самоубиец които ще го пилотира ,че и с 500 км/ч!

    Коментиран от #6

  • 3 зайо байо

    25 17 Отговор
    Да де,то при тях всичко е ще , ще .
  • 4 Гост

    20 10 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ама друг път
  • 5 Гост

    25 19 Отговор
    Да вярно е ще ги развие 500 км/ч ,ама надолу докато пада
  • 6 Гост

    27 10 Отговор

    До коментар #2 от "Гошо":

    Единственото което личи от самолет е, че нищо не разбираш от хеликоптери! Може пък да не ти е стигнал капацитета да прочетеш статията?
    Къде на снимката виждаш съосен хеликоптер??? Изобщо правиш ли разлика между такъв и едноосен? Или действаш първосигнално, защото авторът е сложил някаква снимка, която очевидно не показва хеликоптер с марката Камов?!
  • 7 Различен

    20 22 Отговор
    Пак плювачите са на линия!
    Само да запитам? А докъде я докараха Хамериканците със студения ядрен синтез??? Щото в Русията вече си работи такава централа, а Фащ само казват, че и те ще!

    Коментиран от #16

  • 8 Гост

    21 2 Отговор
    Момчета , не забравяйте кой е измислил хеликоптера.
  • 9 Казак

    17 0 Отговор
    Фейслифт на Ми-24
  • 10 5555

    23 7 Отговор
    "липсата на достатъчно съвременна производствена база" Най-точното изречение в статията....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 рублаАкбар

    19 6 Отговор
    поредния велик без аналог ли е това чудо ??? 500 км/ч ще вдигне след 20 години.AgustaWestland AW609 през 2003 година вдигна 500 км/ч.Русия бандит
  • 13 Пламен

    18 4 Отговор
    А S-97 Rider Sikorsky /Boeing премина успешно всички тестове и влиза на въоръжение
  • 14 00000

    7 13 Отговор
    Абе незнам ще щ ели ама знам че от 10 години откакто се заеха всеки един набелязан проект е осъществен тестван и внедрен: пътнически самоле Сухой супер джет -100 и сухой С.ДЖ. Б100 -вече са сертифицирани от европейската агенция и летят в европа включител купени от европейски авиокомпании, МС-21 -нова пътнически авиолайнер -вече в тестови изпиатиян догодина сертифициран; р-26 рубеж нова трансконтинентална бал.ракета -вече на въоръжение, морска балистична Булава-вече на въоръжени; т-50 пото поколение самолет вече на въоъръжени; Миг 35 Су 35 -вече на въоръжение всючително вече продадени 50 броя в чужбина; Армата -вече на въоръжение; Хиперзвукова крилата циркон -скорост 9000 км./час -вече на въоръжение; ново поколение подводници проек 855 ясен-вече на въоръжение и още много и много технологии за които всеки сам може да провери.

    Коментиран от #15

  • 15 tomahawk unstoppable

    16 5 Отговор

    До коментар #14 от "00000":

    Алооооу я стига си лъготил -ние да не живеем на друга планета
    Т-50 не е въведен на въоръжение ,отложен за 7ми път за 2018 г този път. Има произведени 7 бр. прототипа, летят с двигатели от Су-35.
    Армата -не е въведен на въоръжение . Има произведени 80 бройки в/у платформата Армата с различно предназначение /тия същите дето ги вадят по парадите,но други няма / Ракетата Циркон не е на въоръжение , още е в изпитания и не се знае кога ще е готова

    И така нататък и така нататък . Кажи са новия стелт бомбардировач ПАК ДА и за самолетоносача Щорм
  • 16 Кракра

    14 2 Отговор

    До коментар #7 от "Различен":

    Вярно ли? И къде точно в Русия работи реактор на принципа на студения ядрен синтез? В някоя тайнствена подземна лаборатория, за която само ти си чувал?

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.