Last news in Fakti

30 Юли, 2017 14:03 6 082 1

Apple платили близо 2 милиарда на Nokia

Apple платили близо 2 милиарда на Nokia - 1

Технологичният гигант е заплатил рекордната сума, за да си спести скандали за стари патенти. Сделката бе обявена през май, но изглежда, че вече е приключена според публикуваните в блога Nokiamob доклади с приходите от второто тримесечие на годината.

Всичко започна през миналата година със завеждането на иск от Nokia, в който те обвиниха Apple в използването на десетки техни патенти. Всъщност започва през 2011-та, когато приключват поредния преговор за патенти, но американците не са имали желание да продължат да плащат, защото според тях в договора им има много нечестни точки. Това накара Nokia да пусне искове в десетки държави и дори Apple изтегли някои от продуктите си.

В крайна сметка през май те намериха общ език и се стигна до споразумение, което явно вече е дало своя плод в размер на 1.7 милиарда долара. Това изглежда като много, но не и за Apple, за които се гласи, че имат общо над 250 милиарда разпръснати по света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jack Ballard

    44 13 Отговор
    Уууууу, колко са нечесни от Нокиа. Shame on them. Няма страшно ябълки, сменете още веднъж скрийнсервъра на последния айфон и го пуснете за продажба като изцяло ново поколение. Овцете пак ще се наредят на опашки пред магазините и ще си върнете загубеното в рамките на час-два.