12 Август, 2017 15:05 8 442 1

Ще върви ли двигателят само на стартов спрей?

Ще върви ли двигателят само на стартов спрей? - 1

Този клип ще разкрие една мистерия, която не е нещо специално, но със сигурност е тормозила ума на мнозина - дали двигател може да върви само със стартов спрей като гориво. Основната теза, че това е трудно постижимо е, че стартовият спрей има много по-високо октаново число и още куп други съставки, които не знаем как биха реагирали в двигателя без да има налично нормално гориво. Оказва се обаче, че спреят е напълно безобиден, но естествено ние не препоръчваме да се уповавате само на него при спешни случаи, а все пак да има и гориво заедно с него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бобиком

    9 0 Отговор
    Е и що да не върви, на на стартовият спрей главната съставка му е етер.И както помним в детството, ако някой се е е занимавал с авиомоделизъм горивото за двигателите съдържа главно етер за да има взривяващ ефект при палене.