Last news in Fakti

23 Август, 2017 17:15 3 095 16

YotaPhone 3 дебютира в Пекин

  • yotaphone-
  • yotaphone 3
YotaPhone 3 дебютира в Пекин - 1

В руското посолство в Пекин се състоя премиерата на третото поколение на смартфона с два екрана YotaPhone. Апаратът е разработван в продължение на 10 месеца с участието на над 100 специалисти от Русия и Китай.

На гърба на новия смартфон има допълнителен датчик, който преценява кой от двата дисплея да бъде отключен. В бутона Home на предната страна пък е разположен сензорът за пръстови отпечатъци.

YotaPhone 3 дебютира в Пекин

YotaPhone 3 ще се продава с няколко предварително инсталирани приложения за четене на електронни книги, включително iReader, и библиотека с класическа и съвременна литература.

YotaPhone 3 дебютира в Пекин

Двата екрана на новия руско-китайски смартфон са 5.5-инчов AMOLED с разделителна способност FullHD и 5.2-инчов e-ink. Апаратът има осемядрен процесор Qualcomm Snapdragon 625, 4 GB оперативна и 64/128 GB вградена памет. Основната камера е с резолюция 13, а предната - с 12 мегапиксела.

YotaPhone 3 дебютира в Пекин

Батерията на YotaPhone 3 има капацитет 3 200 mAh. Операционната система е Android 7.0. В Китай базовата версия с 64 GB струва 2 398 юана ($360), а 128-гигабайтовата - 3 098 юана ($465).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 за чий

    11 17 Отговор
    А защо са необходими два екрана, каква е целта да се забавляват блондинките, като излезе надпис на екраните "обърни от другата страна" ?

    Коментиран от #4

  • 2 Random

    13 7 Отговор
    Хейтърчетата къде са?
  • 3 Nick

    15 1 Отговор
    Двата екрана са за да се четат е-книги :)
  • 4 САК

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "за чий":

    Единия екран е стандартен AMOLED. По това, което пишат, като на самсунзите.

    Втория е черно бял. Той е по коренно различна технология при него няма подсвет, за да го виждаш като стандартните, а разчита на външното осветяване. По описания използва енергия само при първоначалното изменение на изображението. В последствия изображението може да седи с дни, но не черпи енергия.

    Основната идея за него е икономия на енергия.
    Екрана и поддържането на изображението, са едни от най енергоемките неща в смартфона.
  • 5 Специалист

    19 8 Отговор
    Едва ли ще рискуват с части на самсунг.

    Коментиран от #6

  • 6 Yota

    9 11 Отговор

    До коментар #5 от "Специалист":

    С какви да рискуват с руски ли? Може ама наистина си е риск дали ще изглежда като телефон!

    Коментиран от #14

  • 7 Драйвър

    9 17 Отговор
    Типично руска идея-без капка логика,няма нужда от два дисплея,не случайно НЯМА други такива телефони!Да пестиш енергия носейки два дисплея е безумна идея,който чете Е книга си има четец,не я чете от гърба на телефона си и ако не го оставяш с дисплея на долу-няма да имаш нужда от екран и на гърба!Общо взето е типичен руски замисъл-пълна БЕЗСМИСЛИЦА!Добрата новина е ,че вече не лъжат нагло ,че е "Руския смартфон",тъй като е 100% китайски,това е единствения начин нещо руско да работи-да не е правено в Русия от руснаци!

    Коментиран от #11

  • 8 ba4kator

    1 1 Отговор
    Руснаците са виновни.
  • 9 Прост

    2 1 Отговор
    Не е зле, но цената е бая!
  • 10 Еййй

    1 7 Отговор
    Доста безсмислено, при наличие на амолед дисплей, да има втори инк. Няма да спестят кой знае колко ток. А и ще пада едно въртене из ръцете, кой дисплей беше ... Но все пак е идейно.
  • 11 САК

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Драйвър":

    Идеята е добра, но в страни, където възможността за зареждане на GSM е под път и над път тя няма да бъде оценена.

    Това реално е полезно решение за рядко населени територии.

    Амолед дисплея си е доста енергоемък сравнение с другия.

    за да имаш качествено изображение с60 кадъра в секунда с резолюция 1920Х1080 и 16 милиона цвята са страшно много изчисления, които също искат енергия преди да се стигне до самия дисплей. Отделно самия дисплей иска енергия за да свети и реагира.

    Докато това, че екрана "помни " зададеното изображение на теория може да кара с едно изчисление(при това доста опростено само 2 цвята) на минута при смяна на часовника, ако няма часовник и по рядко.
  • 12 Различен

    5 2 Отговор
    Аз имам по стара версия.
    Задния екран осигурява 14 дена работа на устройството! Абсолютно си е функционален задния екран. Може да набирате и от него номера, да си четете пощата и каквото си пожелаете. Предимството му е, че дори и при ярка слънчева светлина, си четете книгата, примерно на плажа!
  • 13 Любител

    6 1 Отговор
    Половината коментари са от напълно неосведомени и полуграмотни люде! Идеята на вторият e-ink диспей е пестене на енергия, но това, че е "катона електронна книга"не означава, че не е напълно функционален! Просто е черно-бял. Играл съм си с пи-старата версия. Идеята е уникална. На практика 90% от нуждите ми не изискват цвят на дисплея. Дали ще чета новини, ще се ровя из нета и/или Facebook-a, ще чатя или говоря по gsm/viber/skype... Което удължава еремето за ползване в пъти! Разбира се хора, за които важни са само марка, цена и написаните МР на камерата няма как да оценят подобно устройдтво, а и то не е създадено за тях...
  • 14 хххх

    0 5 Отговор

    До коментар #6 от "Yota":

    Глупако, ЛЕНОВО произвежда серийно най-качествените PC а моб. тел. на пазара
  • 15 Чеп

    3 2 Отговор
    Никакво бъдеще...
  • 16 бибитка

    1 0 Отговор
    Спукаха му гьона на Aй-я-яЙ фона...!