Last news in Fakti

12 Септември, 2017 18:31 1 779 0

Световният конгрес по информационни технологии отвори врати

  • тайван-
  • световен конгрес по информационни технологии-
  • смарт-
  • интернет на нещата-
  • индустрия 4.0-
  • it-
  • asia silicon valley-
  • икономика-
  • сътрудничество

Събитието официално стартира вчера в столицата на Република Китай - гр. Тайпе

Световният конгрес по информационни технологии отвори врати - 1

Световният конгрес по информационни технологии официално бе открит вчера в град Тайпе, където присъстваха близо 4000 представители на индустриални предприятия, държавни служители и специалисти по информационни технологии от общо 80 държави и територии.

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви по време на откриването, че събитието предоставя отлична възможност за обмен на добри практики и засилване на международното сътрудничество в посока насърчаване на дигиталната икономика и смарт приложенията.

Според нея правителството не пести сили и енергия за превръщането на Тайван в смарт страна. Мерките, сред които „Asia Silicon Valley“ и „DIGI-plus“, са в състояние да превърнат страната в еталон за насърчаване на нововъзникващите технологии и ще засилят интеграцията на веригата за доставки с големите икономики в света.

„Тайван приветства чуждестранния бизнес и таланти да проучат икономическата среда на страната и да поставят началото на успешно сътрудничество с местни компании за разработване на иновативни продукти и услуги в области като Изкуствения интелект, Интернет на нещата и Индустрия 4.0“, каза Цай.

На свой ред министърът без портфейл, отговарящ за политиките за технологично развитие, заяви, че страната има желание да споделя своя опит в насърчаването на дигиталната икономика с държавите по света. В тази връзка той обяви и старта на Digital Nation Alliance – ежегоден форум за засилване на международното сътрудничество и за решаване на основните въпроси, подчертани по време на Световния конгрес по информационни технологии.

Съвместно организирано от Бюрото за индустриално развитие към Министерство на икономиката в страната и Световния съюз за информационни технологии със седалище в САЩ, тазгодичното издание на Конгреса е под надслов „Да живее дигиталната мечта“.

Събитието продължава и утре, като то включва бизнес срещи, високотехнологична изложба, кръгла маса, речи и много други паралелни конференции и дейности.

Стартирал преди 39 години в Барселона, Конгресът се провежда ежегодно от 2016 г. насам. Това е водещо събитие за Световния съюз за информационни технологии, чиито членове съставляват 90% от световния пазар на информационни и комуникационни технологии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА