ТЕМА: Тайван

Световният конгрес по информационни технологии отвори врати

Събитието официално стартира вчера в столицата на Република Китай - гр. Тайпе

Публикувана: 12 Септември, 2017 18:31
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 697

Световният конгрес по информационни технологии официално бе открит вчера в град Тайпе, където присъстваха близо 4000 представители на индустриални предприятия, държавни служители и специалисти по информационни технологии от общо 80 държави и територии.

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви по време на откриването, че събитието предоставя отлична възможност за обмен на добри практики и засилване на международното сътрудничество в посока насърчаване на дигиталната икономика и смарт приложенията.

Според нея правителството не пести сили и енергия за превръщането на Тайван в смарт страна. Мерките, сред които „Asia Silicon Valley“ и „DIGI-plus“, са в състояние да превърнат страната в еталон за насърчаване на нововъзникващите технологии и ще засилят интеграцията на веригата за доставки с големите икономики в света.

„Тайван приветства чуждестранния бизнес и таланти да проучат икономическата среда на страната и да поставят началото на успешно сътрудничество с местни компании за разработване на иновативни продукти и услуги в области като Изкуствения интелект, Интернет на нещата и Индустрия 4.0“, каза Цай.

На свой ред министърът без портфейл, отговарящ за политиките за технологично развитие, заяви, че страната има желание да споделя своя опит в насърчаването на дигиталната икономика с държавите по света. В тази връзка той обяви и старта на Digital Nation Alliance – ежегоден форум за засилване на международното сътрудничество и за решаване на основните въпроси, подчертани по време на Световния конгрес по информационни технологии.

Съвместно организирано от Бюрото за индустриално развитие към Министерство на икономиката в страната и Световния съюз за информационни технологии със седалище в САЩ, тазгодичното издание на Конгреса е под надслов „Да живее дигиталната мечта“.

Събитието продължава и утре, като то включва бизнес срещи, високотехнологична изложба, кръгла маса, речи и много други паралелни конференции и дейности.

Стартирал преди 39 години в Барселона, Конгресът се провежда ежегодно от 2016 г. насам. Това е водещо събитие за Световния съюз за информационни технологии, чиито членове съставляват 90% от световния пазар на информационни и комуникационни технологии.

Въвеждане на коментар към статията
Име (като гост):


Напишете кода от картинката КИРИЛИЦА
(само главни букви)
Визуална кептча
Коментар с регистрация »
Коментар:
Много екстри за регистрирани потребители
Коментари към статията
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.

Ловци на бисери
Дора Милева
Синдикът на ЦСКА не издържа на напрежението на "Българска армия" покрай търга за емблемата на клуба.
Подавам оставка. Писна ми, не мога да работя повече под този натиск и напрежение."

Още бисери