3 Октомври, 2017 10:48 2 140 5

Задължително радио в iPhone няма да има

  • iphone-
  • fm-модул

Във връзка с необходимостта от обезпечаване на навременна информация за населението, свързана с екстремни ситуации. Федералната комисия по комуникации (Federal Communications Commission, FCC) на САЩ задължи Apple да върне функцията FM-радио в новите смартфони iPhone.

От компанията веднага отговориха, като заявиха, че това не е възможно, защото в моделите iPhone 7 и 8 липсват интегрирани FM-чипове и антени, предназначени за прием и поддръжка на FM сигнал.

Не се споменава нищо за все още продаващите се модели iPhone 6S/6S Plus. Според статистиката в САЩ само 44% от смартфоните имат активен FM модул, а що се отнася до продукцията на Apple, то 94% е без интегриран FM-модул.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гогата

    14 3 Отговор
    Еха, ми аз ли да им давам акъл.
    Да вържат с тиксо едно малко японско транзисторче на гърба на АйФоня и готово.
    Ай ся ми плащайте за патента !
  • 2 гост

    2 11 Отговор
    Колко му е да напишат едно приложение, което да получава желаните им радиа от един сървър... През интернет може да се достави всякаква информация, не ти трябва да разчиташ ФМ честоти.

    Коментиран от #3

  • 3 Дапа

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Идеята е да не трябва интернет
  • 4 Тряс

    3 0 Отговор
    Какво искаш от компания, която още не е открила радиото? За сметка на това обаче, най-новите Айшефони ще поддържат разпознаване по пръднята...
  • 5 Михаил Димов

    1 0 Отговор
    Идеята да не има радио 📻. А само интернет