Last news in Fakti

12 Октомври, 2017 16:04 2 267 6

В Калифорния потеглят коли без волан и педали

  • автономен автомобил-
  • безпилотен автомобил-
  • калифорния

Калифорнийският департамент за моторни превозни средства е внесъл проект за изменение в местното законодателство, който ще позволи изпитанията на безпилотни автомобили без педали, волан и огледала по пътищата на щата, съобщава The Verge.

Новите правила ще влязат в сила не по-рано от 2018 г. Измененията трябва първо да бъдат одобрени след процедура по обществено обсъждане, след което да получат зелена светлина от местните власти.

Тестовете на автономни коли по пътищата за общо ползване ще продължат да бъдат незаконни без издадено официално разрешение. Изпитателите ще трябва да предоставят информация за маршрута, колко пъти се е налагала намесата на оператор и какви нововъведения са внедрени в тестовите прототипи.

В момента изпитания по калифорнийските пътища провеждат 42 компании, в чийто автопарк има 285 безпилотни автомобила. Във всеки от тях задължително трябва да се вози човек, който да се намеси в случай на нужда и да поеме управлението. В момента разрешения за такава работа в щата са издадени на около 1 000 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БХК

    13 0 Отговор
    Без педали е добре стига с тая толерантност, ама без волани защо ? ;)
  • 2 Uber

    3 0 Отговор
    Да не минат пак на червено
  • 3 ОтличникаОтПсиходиспансера

    3 0 Отговор
    Вън педалите от колата ! Само за хетеро ! Ура !
  • 4 оня с магарето

    1 2 Отговор
    Бях твърдо против тези коли, но трафика стана отвратителен и карането "тръгни-20м-спри" отнема удоволствието от шофирането.
  • 5 Бат Мишо

    1 0 Отговор
    и кат видя някой познат в пряката докат отивам в хоремага насело и резко ми са прииска да спра КО ПРАИМ
    скачам в движение и после я догонвам
    или препрограмирам тенекията 1 час с копчалъка таман докат спре пред кръчмата ,да ма върне дотам да си кажем лафа с Бат пенчо
    И ко праим кат стигнем до дупката Дет я изкопа Бат Ники 1993
    - псуваме докат умния компютър скача в нея или гази Баба Дона както си чука бобо на асфалта кат сяка година
    Кой ще я лежи -аз или компа
    струва ми са важно и да питам кат стане събота вечер как ще разбере че Бат тошо е пиян на кирка и тряя му са даде път....
    Бяха му спрели на пътя едни полицаи ,дошли на турне от Разград в наше село...... Кат ги бурдиса ,колко ги би с една кофа за боклук знаете ли......55 год цяло село знае събота отде минава Бат Тошо с колата....туй програмирано ли ще е и ако не
    кой ще се бие с Бат Тошо, щото му е тежка ръката
  • 6 Бат Мишо

    1 0 Отговор
    Извинявам са ако на широката аудитория въпросите са тъпи ама в наше село туй може да ти струва живота- да са сбиш с Бат Тошо или да скочиш в дупката 3 метра на Бат Ники дет я изкопа докат търсеше де му е жицата за тока прекъсната .....пък баба Дона е хубав човек ,сина и в англия -приятел ми праща няко лев да и нацепя дърва и да я набикалям и карам до болницата в града, зако да я газя......