Last news in Fakti

29 Август, 2011 17:35 1 916 0

Телевизори на LG взеха еко отличие за ниско ниво на въглеродни емисии

  • телевизори на lg-
  • cinema 3d

Cinema 3D телевизори на LG Electronics първи в Европа получиха отличието „Ниски въглеродни емисии“ (Carbon Reduction Label), съобщи GreenTech.bg. Програмата се управлява от Carbon Trust – организация, основана през 2001 година с подкрепата на правителството на Великобритания.

LG Cinema 3D телевизорите 47LW5500-ZE и 47LW550T-ZE използват над 30% по-малко енергия в сравнение с конвенционалните модели в същия клас

Отличието се дава на моделите 47LW5500-ZE и 47LW550T-ZE за намалено ниво на въглеродните емисии. То също така отчита усилията на компанията по посока намаляване на отделяното количество карбон във всички етапи от живота на продукта – от производството до разпространението и употребата му.

Carbon Reduction Label отразява и променените приоритети на клиентите – както в Европа, така и в останалите части на света, които обръщат все по-голямо внимание на щадящото околната среда производство.

Промените в климата и околната среда оказват все по-голямо влияние при вземането на решение за покупка от клиентите и затова еко продуктите имат значително конкурентно предимство, посочиха от LG.

Корейската компания се фокусира върху намалената консумация на електроенергия на телевизорите си, като същевременно следи своите вериги за снабдяване и дистрибуция и начина, по който закупува различните елементи. LG съдейства на своите доставчици да използват материали, които не вредят на околната среда и държи на енергийната ефективност при производствените процеси.

Благодарение на иновации като Edge LED и Local Dimming System, която позволява изключването на отделни диоди, когато те не са необходими, моделите 47LW5500-ZE и 47LW550T-ZE използват над 30% по-малко енергия в сравнение с конвенционалните модели в същия клас.

Технологията Smart Energy Saving намалява разхода на електроенергия с до 70%. Това означава 795 кг по-малко въглеродни емисии при средна продължителност на живота на телевизорите в Европа от 7,2 години.

Сертифицираните CINEMA 3D телевизори на LG също така се предлагат в опаковка, чийто обем е с 37% по-малък от тези на сходни продукти. Това допълнително съдейства за съкращаване на въглеродните емисии, специално по отношение на разходите за дистрибуция на продуктите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА