Last news in Fakti

16 Януари, 2018 17:02 13 607 15

Арабски боклукчии поръчаха 50 камиона Tesla

  • tesla-
  • semi-
  • bee’ah-
  • електрически камион

Сметосъбиращата компания от ОАЕ Bee’ah стана първият близкоизточен купувач на електрическите влекачи Tesla Semi. Фирмата е резервирала 50 камиона, които ще бъдат доставени през 2020 г., съобщава InsideEVs.

Поръчката на Bee’ah е една от най-големите от представянето на Semi миналия ноември. Повече електрически влекачи са капарирали само PepsiCo (100 бр.) и UPS (150 бр.). Камионите ще бъдат използвани за извозване на отпадъци.

Автопаркът на Bee’ah се състои от компактни машини за почистване на улици, фургони и товарни автомобили. Компанията обяви, че планира да премине изцяло на електрическа енергия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЙДЕ ФАНДЪКОВА

    15 10 Отговор
    КУПИ И ЗА СОФИАНЦИ ЧЕ МНОГО ИМ КЪДЯЛ ТРАНПОРТА. ДАЙ ПРИМЕР И ОДЕРИ И ЗА ТИЯ ИЗМИШЛЬОТИНИ БГ. НАРОДЕЦА. АЙДЕ ИЗОСТАВАШ.
  • 2 радев

    9 19 Отговор
    САМО СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ БАТЕРИИТЕ ЩЕ СТРУВАТ ДЕСЕТОКРАТНО

    Коментиран от #3, #4, #7

  • 3 жмуц

    15 5 Отговор

    До коментар #2 от "радев":

    Странно... тенденцията през последните 25 години е цената да намалява всяка година.
  • 4 гост

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "радев":

    Даааа , ама само за някои , дето последните "няколко" години спаха и хъркаха !!!!
  • 5 четете ли бе

    18 11 Отговор
    И всичко това при арабите, които стъпват върху петрол. А тук още има наивници плюещи по електрификацията в транспорта и ВЕИ-тата.
  • 6 Бесен язовец

    8 6 Отговор
    Много ясно, да няма да ги купят руски боклукчии дето даже нямат пари и за самагон!!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бай Шиле

    11 2 Отговор
    Именно арабите.....Когато кажат ДА на електромобилите и след 20 г ДВГ ще е спомен!

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Шиле":

    Лично министъра на петрола на Саудитска Арабия още преди две години заяви , че до 2040 година СПИРА ВСЯКАКЪВ ДОБИВ НА ПЕТРОЛ и не защото ще свърши , повече от 30% от запасите ще си останат в земята !!!!! И минават изцяло на фотоволтаична енергия с големи планове за износ !!
  • 10 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Амада":

    На това ли се надявате в "сервизчето" ??? Ама и то няма да помогне , а икономическата ти "логика" е направо за докторат !!!
  • 11 гост

    9 3 Отговор
    Според българските разбирачи това са поредните умопомрачени хорица, които са се подлъгали на измамата на Тесла.
    Тези хора управляват бизнес за много милиони, съобразяват се с местните регулации и заработват пари за акционерите си. Вероятно са преценили ползите, дори са си калкулирали и проценти на несъответствие или възможно покачаване на цените.
    До разбирачите на пазара на батерии: колко струваше един обикновен ГСМ навремето и колко струва един такъв сега? Преди 200лв, сега 20лв. Колкото повече производители има на пазара, толкова повече цените падат, защото важи теорията за мащаба. Суровините се рециклират, а добивът може да се увеличава. По вашата логика с увеличаването на производството на батерии цените на квч трябва да се вдигат, а за последните 5г. те са спаднали 3 пъти и сега гони 100длр/квч. Автопроизводителите предлагат два пъти по-висок капацитет на същата цена. Явно реалността не се води по вашите прогнози.
  • 12 Патриот

    2 2 Отговор
    Най-вероятно са им заповядали отгоре.
    Иначе "пролет". Нека не забравяме, че човекът, който ще спечели най-много от електрифицирането на света е евреин. Именно от това идва желанието за закупуване на такива камиони. Подобно беше и закупуването на оръжие на Япония от САЩ, не поради желание, а поради нежелание за втори път да получат Хирошима и Нагасаки. Същото е и тук, само че на преден фон излиза само каймака.

    Коментиран от #13

  • 13 Доналд

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Патриот":

    Точно така е! Аз ги накарах. Американското правителство е най-големият защитник на парижкото споразумение за климата и много държи на всеки зелен проект. Ненавижда също така въглищата и нефта.Следователно много правилно разсъждаваш.Евала.
  • 14 хост

    0 1 Отговор
    Ако имаше и ток да ги зареждат :) залагам 5 биткоина че ще достави 1-1,5 камиона до 2025.

    Коментиран от #15

  • 15 Инкасатор

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "хост":

    Нема ток и ОАЕ, та строят централи като луди за да има къде да си зареждат боклукчийските камиони.
    http://3e-news.net/технологии/инвестициите-в-слънчевата-енергетика-през-ii-тримесечие-на-2017-г-достигат-36-5-млрд-долара_55446