26 Януари, 2018 13:07 6 157 6

Бронираният автобус на Маргарет Тачър се продава на безценица

  • маргарет тачър-
  • брониран автобус
Бронираният автобус на Маргарет Тачър се продава на безценица - 1

Бронираният автобус, с който премиер-министърът на Великобритания Маргарет Тачър се предвижваше по време на посещенията си в Северна Ирландия, е обявен за продан, съобщи The Sun. Интересното е, че тази антика се продава за 25 000 паунда, а цената и като нова е била 5 млн. паунда.

Бронираният автобус на Маргарет Тачър се продава на безценица

Транспортното средство е способно да превозва до 36 пасажера и е оборудвано със специална бронирана и звукоизолирана капсула. Масата му е 17.5 тона, а двигателят е 12-литров дизелов с механичен компресор. Оборудването включва система за автономно подаване на въздух в салона.

Бронираният автобус на Маргарет Тачър се продава на безценица

Инсталацията е снабдена с филтри, защитаващи пътуващите от химически, биологични и радиационни атаки. Максималната му скорост е 130 км/ч. Автобусът е построен след опита за покушение на Тачър през 1984 година от организацията ИРА. Впоследствие се използва за превоз на войска от летището в Белфаст.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕТРОЛ

    19 0 Отговор
    Трябва да върви с Бензиностанция .
  • 2 синя трева

    46 5 Отговор
    Гербаджиите да си я купят, ще дойде време да им потрябва.
  • 3 Гоуст

    24 1 Отговор
    Ниска цената на дЖилязото.... колко да е безценица тоя танк?
    Няма да събере 240 говеда, трябва да се самоизядат преди да редуцират бройката...
  • 4 Патриот

    2 1 Отговор
    Нормално е да е евтин. Дори не бих го нарекъл безценица. Коя година е?
    Просто брониран бус с такъв слаб двигател (до 130км/ч) и стар. Резервни части? Там как е положенето?
    Просто изключително трудно би се намерил клиент В СВЕТА за бус точно с такива спецификации. А на когото е нужен може да си позволи нов или няколко бронирани Мерцедеса.
    Реално погледнато бронираната машина е предназначена за кратковременна защита, да осигури време в случай, че пасажерите бъдат обстрелвани да могат да се измъкнат, не отвън да ги стрелят, а не от вътре да им се смеят. Замислете къде ще се измъкне с тези максимални скорости от 130 км/ч. Че те вече остарелите дизели на бюджетната шкода ги прави тези километри без проблем дето са 64 коня, че и ладите и те ги правят без ядове.
    Този бус може да се купи само от англичанин ценител на историята. До колкото това може да бъде част от историята.
    За практическо използване е негоден винаги може да мине куршум през някой скрит гнилоч.
  • 5 Драйвър

    1 0 Отговор
    Този автобус са го снимали в няколко предавания,собственост е на един от последните му шофьори,купил го е на цената му за скрап,а го продават на такава "евтина" цена защото не е съхраняван правилно и е ТОТАЛНО изгнил и не подлежи на финансово поносима реставрация,след оглед на живо едва ли някой ще плати и първоначалната цена,това не е първия опит за продажбата му между другото.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.