14 Март, 2018 18:48 5 262 2

Русия купува оборудване за хакване на iPhone

  • cellebrite-
  • apple-
  • iphone-
  • русия

Регионалните управления на руската Федерална служба за сигурност, Следственият комитет и Министерството на вътрешните работи на РФ купуват софтуер и апаратура от израелската Cellebrite, става ясно от публикации на сайта за държавни поръчки. Разработките на компанията позволяват хакването на всички модели iPhone, включително и най-новите.

Според Cellebrite програмите и оборудването ѝ позволяват преодоляване на защитата на повечето популярни смартфони на пазара и осигуряват достъп до личната информация на собственика - снимки, хронология на позвъняванията и кореспонденция, включително и в популярния месинджър Telegram.

За хакването не на нужни специални знания и умения. Достатъчен е физически достъп до апарата и време. Програмите и оборудването на Cellebrite позволяват както разблокиране на телефони с операционна система iOS, така и с Android. За по-старите модели са нужни секунди, а някои по-съвременни може да се предадат и след няколко дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SubaruVarna

    28 8 Отговор
    Прочели ли сте глупостите в статията? Новите модели няколко дни - а старите секунди - точно обратното е!!!! Новите модели смартфоуни се хакват за 15 сукунди - докато старите телефони отпреди над 16-17 години въобще не могат да се хакнат затова и ползват дърти щайги от 2000 г. мафиотите!!!! - балами сте!
  • 2 Христо

    19 1 Отговор
    Бива да вземеш да прочетеш отново статията, да помислиш малко и да осъзнаеш каква глупост си изрекъл. И другото което е едва ли си виждал човек от мафията та и с телефон(не говоря за по телевизията) ;)