Last news in Fakti

24 Април, 2018 15:28 8 833 3

Всеки регистрационен номер в Русия - с чип

  • регистрационен номер-
  • чип-
  • радиочестотна идентификация-
  • rfid-
  • русия
Всеки регистрационен номер в Русия - с чип - 1

Руската Държавна инспекция за безопасност на пътното движение (ГИБДД) предлага регистрационните табели на автомобилите в страната да бъдат снабдени с идентификационни чипове, които съдържат цялата налична информация за возилото и собственика му, съобщава "За Рульом".

Идеята за оборудването на регистрационните номера на колите в Русия с радиочестотни идентификатори не е нова. Първото подобно предложение датира отпреди 5 години, но тогава Министерството на вътрешните работи се отказа от нововъведението.

Сигналът от чипа за радиочестотна идентификация (RFID) се засича от радиоприемници по пътищата, а информацията се записва. По този начин може да се следи всяко движение на превозното средство.

В интервю за "КоммерсантЪ" директорът на ГИБДД Михаил Черников предлага на първо време с чипове да бъдат снабдени регистрационните номера на държавните автомобили. Според него така ще се подобри работата на системите за контрол на движението по пътищата, а на по-късен етап ще може да се мисли за пълното отпадане на нуждата от табели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЗС

    6 5 Отговор
    Пернишкия номер с чип качва 60 коня. Когато и мотора е с чип и има и чипат рег номер, колата се води с БИчип.
  • 2 Боклуци

    9 2 Отговор
    Както е тръгнало направо ни слагайте по един чип в мозъка и да се свършва!
  • 3 Иван

    0 0 Отговор
    Мозък за чип ,нямаме затова остава само за отзад. Жалка българска картинка !