Last news in Fakti

4 Май, 2018 10:31 3 583 1

Умно автомобилно стъкло за незрящи

  • автомобили-
  • стъкло-
  • незрящи
Умно автомобилно стъкло за незрящи - 1

Технологията се нарича Feel The View и е разработена от Ford и стартъп с име Aedo. Последният е тясно специализиран в разработката на устройства за хора с нарушено зрение.

Новата система фотографира местността, която към момента се намира зад стъклото на автомобила, превръща я във висококонтрастна черно-бяла снимка, след което с помощта на специални диоди се проектира на стъклото на автомобила.

Когато незрящият докосне стъклото, той чувства вибрации, като всеки от 225-те нюанса на сивото вибрира с различна интензивност. Тези тактилни контакти позволяват на незрящите пасажери да възприемат изображенията на окръжаващата ги среда.

Освен това в мултимедийната система има интегриран гланосв помощник, който чрез т.нар. изкуствен интелект помага на пресъздаването на изображението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.