10 Май, 2018 14:48 1 446 1

Изкуствен интелект представя новините в Google

  • google news
Изкуствен интелект представя новините в Google - 1

По време на конференцията I/O 2018 корпорацията Google представи нов агрегат за новини, който се нарича Google News. Машината работи въз основа на т.нар. изкуствен интелект, прави анализи в реално време и се самообучава.

Този подход позволява на Google News да прави подбор на новинарските материали и да представя на всеки потребител това, което го интересува най-много. Агрегатът прави и анализ на историята на конкретния потребител, като се съобразява с местоположението и със ситуацията в определените моменти.

Новините се предоставят от най-различни източници - новинарски сайтове, социални мрежи, видео портали и дори от форуми. Тематика, която не интересува потребителя, няма да бъде показвана въобще.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BILL

    2 0 Отговор
    Работи зле. Новините, които извежда са от поне 10-15 часа. Поне за България не се справя добре. Същото е и с приложението "Гугъл". Ако езика Ви на телефона е английски примерно, новините са доста по-адекватни - но не са на от български източници.