Last news in Fakti

29 Май, 2018 17:18 2 673 3

Сгъваеми крила за новия Boeing

  • boeing-
  • 777x

Федералното управление по гражданска авиация на САЩ одобри проекта на Boeing за сгъваеми крила за новия широкофюзелажен двумоторен авиолайнер Boeing 777X. Решението е продиктувано от размерите на самолета, които иначе не бих позволили влизането му в хангар.

Работата по новия модел на Boeing върви от четири години, но технологията получава зелена светлина за внедряване едва сега. Ако конструкцията се окаже сполучлива, тя ще бъде използвана и в самолетите на Airbus.

Крилата на 777X имат размах 72 метра, което не му позволява да премине през вратите на повечето стандартни хангари. Сгъваемите краища ще намалят широчината на самолета със 7 метра.

Разрешението на Федералното управление по гражданска авиация позволява на Boeing да спази обещаните срокове за старта на серийното производство, което трябва да започне до края на годината. Първите готови самолети ще бъдат доставени на клиентите през декември 2019-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ощърбий

    1 4 Отговор
    Ей сетия са бе!
    Тва е много удобно кат има турболенция, вирваш малце края ня крилата и самальота и клатенето намаля

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ощърбий":

    Пък и Свети Петър е наблизо.
  • 3 Иванов

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ощърбий":

    Дано да вирят и опашката. Така вече няма да има проблеми.